ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες από το μέτωπο της Πάρνηθας, μέσα από τον φωτογραφικό φακό του CNN Greece

Newsroom

Στους πρόποδες της Πάρνηθας βρίσκονται ήδη οι φλόγες από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (23/8), απειλώντας τον Εθνικό Δρυμό. 

Ο φακός του CNN Greece κατέγραψε χαρακτηριστικές εικόνες από την κόλαση φωτιάς.

Την ίδια στιγμή, στην ευρύτερη περιοχή ακούγονται ισχυρές εκρήξεις, ενώ η πυρκαγιά κινείται απειλητικά σε οικισμούς στο Μενίδι.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας οι φλόγεςΛευτέρης Παρτσάλης

Στο μεταξύ, η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME της μονάδας METEOτου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), προβλέπει επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών, οι οποίες θα παραμείνουν δυσμενείς έως και αργά το απόγευμα της Τετάρτης (23/8).

Πυκνός καπνός από τη φωτιά στην ΠάρνηθαΛευτέρης Παρτσάλης

Η δασική πυρκαγιά που καίει την Πάρνηθα και κατευθύνεται προς τον Εθνικό Δρυμό χαρακτηρίζεται ως οπισθοδρομούσα πυρκαγιά (backing fire).

Στους πρόποδες της Πάρνηθας οι φλόγεςΛευτέρης Παρτσάλης

Σύμφωνα με την εκτίμηση των επιστημόνων η πυρκαγιά που καίει ανεξέλεγκτη από χθες στην Πάρνηθα εξαπλώνεται βόρεια-βορειοανατολικά, αντίθετα από τον άνεμο.

parnitha-4.jpg
Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από την ΠάρνηθαΛευτέρης Παρτσάλης

Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η αλληλεπίδραση της με την πολύπλοκη τοπογραφία και ειδικότερα τις απότομες κλίσεις της περιοχής, οπότε και αυτή μπορεί να κινείται με σχετική ταχύτητα απέναντι στους εξασθενημένους βορειοανατολικούς ανέμους.

Ελικόπτερο επιχειρεί στην κατάσβεση της φωτιάς στην ΠάρνηθαΛευτέρης Παρτσάλης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ