ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι ίδιοι πληρώνουν πάντα τη «νύφη»

Οι ίδιοι πληρώνουν πάντα τη «νύφη»
INTIME / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Είδαμε φωτογραφίες σαν και αυτή που ανέβασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με τα μικρά παιδιά από το χωριό Πεύκη του Πύργου να προσπαθούν να κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως μέσω κινητών τηλεφώνων, επειδή  το υπουργείο παιδείας δεν είχε φροντίσει να φτάσουν υπολογιστές σε κάθε γωνιά της χώρας για να κάνουν οι μαθητές τηλε-εκπαίδευση.

Τα παιδιά αυτά δεν είναι για να τα λυπάται κανείς, ίσα , ίσα είναι παιδιά που μοχθούν για να μάθουν γράμματα και κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να προοδεύσουν. Δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, αλλά παιδιά προς μίμηση και μαθητές που «σπάνε κόκκαλα» με τη συμπεριφορά τους. Παράδειγμα στην κοινωνία αλλά και στους πολιτικούς που δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται την εικόνα για να ωφεληθούν πολιτικά στην αρένα της κομματικής σύγκρουσης.

Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι έχει στείλει περί τις 91 χιλιάδες φορητούς υπολογιστές σε σχολεία για να λάβουν την απαραίτητη τεχνική υποδομή οι μαθητές κάνοντας τηλεεκπαίδευση από τα σπίτια τους.

Οι δάσκαλοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν πάει ακόμη υπολογιστές στα σχολεία, ενώ δεν υπάρχει ημέρα που να μην παρουσιάζει προβλήματα η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης. Πότε πέφτει και πότε διακόπτεται ή «σέρνεται» όπως λένε στη γλώσσα του Διαδικτύου.

Η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την εξ αποστάσεως εκπαίδευση γίνεται για προφανείς λόγους. Η αντιπολίτευση θέλει να αποκομίσει οφέλη και η κυβέρνηση την κατηγορεί ότι αναδεικνύει πάντα το κακό.

Ωστόσο ένα μόνο μπορεί να συμβαίνει. Ή έχει δίκιο το υπουργείο και όλοι οι άλλοι δεν έχουν δίκιο, ή η αντιπολίτευση που καταγγέλλει τις ελλείψεις. Άλλη άποψη δεν υφίσταται

Φυσικά όπως και σε όλα τα άλλα, τη ζημιά την πληρώνουν πάντα οι ίδιοι και στην προκειμένη περίπτωση, τη «νύφη» της τηλεκπαίδευσης την πληρώνουν πρωτίστως οι μαθητές, δευτερευόντως οι γονείς και στο τέλος οι εκπαιδευτικοί.

Ας πάνε σε αυτούς. Και οι κυβερνώντες του υπουργείου Παιδείας, και οι καταγγέλλοντες την κυβέρνηση να τους πούνε όσα πολιτικά υποστηρίζουν. Ξέρετε τι θα γίνει…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ