ΑΠΟΨΕΙΣ

Η μοίρα των αρνητών εμβολίων

Η μοίρα των αρνητών εμβολίων
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ρώτησαν τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη, κατά τη ραδιοφωνική του συνέντευξη, αν χρειάζεται για να ταξιδέψει κανείς με αεροπλάνο να έχει κάνει πρώτα υποχρεωτικά το εμβόλιο κατά του Covid.

Αφορμή της ερώτησης του δημοσιογράφου ήταν ότι μια αεροπορική εταιρεία ήδη εφαρμόζει το εν λόγω μέτρο.

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ότι «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι πέραν των κρατικών επιλογών που θα γίνουν είναι βέβαιο ότι θα κινηθούμε, τουλάχιστον ως προς τα ταξίδια, σε αυτή την κατεύθυνση. Και θα πρέπει να γνωρίζουν ενδεχομένως και αυτοί που οικειοθελώς δεν θα εμβολιαστούν -γιατί όπως είπα ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός- μπορεί να θέλουν να ταξιδέψουν και να μην μπορούν. Είναι τόσο απλό».

Και συνέχισε στην ίδια ερώτηση για τους περιορισμούς στα αεροπορικά ταξίδια και το εμβόλιο:

«Εγώ δεν πρόκειται να κυνηγάω με το εμβόλιο στο δρόμο ανθρώπους, οι οποίοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αναλαμβάνουν μία ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους. Και μπορεί όχι εμείς, αλλά η ίδια η αγορά, η ελεύθερη οικονομία να επιβάλει τέτοιους περιορισμούς που να είναι η ζωή τους λίγο πιο δύσκολη».

Αναμφίβολα λοιπόν με το που θα έρθει στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη και την Αμερική το εμβόλιο για την πανδημία, οι άνθρωποι θα χωριστούν στα δύο. Στους αρνητές των εμβολίων και σε εκείνους που το πιστεύουν και θα το κάνουν ως ύστατη ελπίδα αντιμετώπισης του θανάτου από τον κορωνοϊό.

Μοιραία θα υπάρξει η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων.

Αλλά το ουσιώδες είναι ότι εκείνοι που θα επιλέξουν να μην εμβολιαστούν, γιατί είτε δεν πιστεύουν στον ιό που σκοτώνει, είτε γιατί τα «πιστεύω» τους είναι διαφορετικά, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να υποστούν τους περιορισμούς που θα έχουν.

Δεν θα είναι μόνο μία αεροπορική εταιρεία που θα εφαρμόσει μια παρόμοια πρακτικής, αλλά θα είναι αρκετές, με συνέπεια να υπάρχουν εμπόδια για εκείνους που θα θέλουν να μετακινηθούν αλλά δεν θα έχουν κάνει το εμβόλιο.

Προφανώς, μετά θα έρθουν και άλλοι περιορισμοί για τους αρνητές εμβολίων, δεν θα είναι η απαγόρευση μόνο στα ταξίδια και το φαινόμενο αυτό θα δούμε να εξαπλώνεται και σε άλλες υπηρεσίες και σε άλλες χώρες σε Αμερική και Ευρώπη που χτυπήθηκαν ανηλεώς από τον δολοφονικό ιό.

Η μοίρα των αρνητών του εμβολίου αρχίζει να διαφαίνεται…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ