ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι πειρασμοί Μητσοτάκη και οι περιορισμοί του 2021

Οι πειρασμοί Μητσοτάκη και οι περιορισμοί του 2021
INTIME

Το νέος έτος όλοι μας θέλουμε να είναι ελπιδοφόρο και σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο που αφήσαμε πίσω μας. Ένα νέο έτος που θα σημαδευτεί από ευκαιρίες, ανατροπές και από πρωτοβουλίες που θα θέλαμε να είχαν διάρκεια και λύτρωση μέσα τους από τον εφιάλτη του κορωνοϊου.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινάει από την αρχή ελπίζοντας σε ένα νέο restart που θα εμπεριέχει όλα αυτά τα στοιχεία μέσα του. Να μπορεί να απαντήσει στους πειρασμούς και τους περιορισμούς. Να μπορεί να πράξη ότι δεν μπόρεσε λόγω της πανδημίας.

Το νέο έτος που ήδη διανύουμε τις πρώτες ημέρες του, θα έχει απ' όλα. Εκπλήξεις που τον τελευταίο χρόνο έχουμε μάθει να μην μας ξαφνιάζουν αλλά και εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο που θα καθιστούν αναγκαία κάθε πρωτοβουλία για βοήθεια εκείνων που πραγματικά έχουν πληγεί έχοντας έντονα τα οικονομικά σημάδια του κορωνοϊου.

Στο νέο χρόνο οι πειρασμοί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι διάφοροι: Ένας εξ αυτών οι εκλογές, που αν ο ίδιος πιστέψει ότι το εμβόλιο αποφόρτισε το κλίμα της πανδημίας, άνοιξε τις οικονομικές δραστηριότητες και πριν οι υποχρεώσεις που θα γεννηθούν γίνουν τσουνάμι, τότε δεν αποκλείεται εντός του έτους να έχουμε εκλογές που δεν προκαλούν αιφνιδιασμό αλλά σίγουρα δημιουργούν πειρασμούς.

Τα σχεδόν δύο χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη θα τον πείραζε να τα έκανε με τα σημερινά δεδομένα άλλα τέσσερα; Δηλαδή όπως έγινε και με τον Τσίπρα να γίνει και με τον Μητσοτάκη.

Μαζί με όλα τα άλλα, θα ξεπεράσει τον σκόπελο της απλής αναλογικής και θα μπορεί να είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Όλα αυτά φυσικά ξεκινώντας με αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αρχής γενομένης.

Εκτός, από τους, πειρασμούς, όμως πρέπει να εξετάσει και τι περιορισμούς θα αντιμετωπίσει και αν η πανδημία του προκαλέσει νέα δεδομένα.

Αν για παράδειγμα ένα τρίτο κύμα κορωνοϊού σαρώσει στην ελληνική κοινωνία τότε ανατρέπονται όλα -και όχι μόνο ανατρέπονται αλλά δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες σε όλους που θα «πεθαίνουν» οικονομικά. Σε αυτή τη φάση, οι ευθύνες δεν θα μπορούν να μετακυλήσουν ούτε στους προηγούμενους, ούτε στους πολίτες φυσικά, που θα είναι οι τελευταίοι που θα ευθύνονται για ό,τι θα έχει προκύψει.

Επομένως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει πολλά να διδαχθεί το νέο έτος, αρκεί να μπορεί να τα αντιμετωπίσει με επιτυχία , ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όλα όσα επιφυλάσσει το 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ