ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι φταίμε εμείς;

Τι φταίμε εμείς;
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η κυβέρνηση επιστρατεύει διάφορους τρόπους για να πείσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους να εμβολιαστούν, καθώς η «κοιλιά» που κάνουν οι εμβολιασμοί θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και φέρνουν πιο κοντά ένα νέο κύμα από Σεπτέμβριο.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ίσως ακόμη και κάποια τοπικά lock down αν χρειαστεί και τα οποία δεν αποκλείει καθόλου η κυβέρνηση.

Επομένως το στοίχημα των επόμενων ημερών είναι να πάνε όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, κλείνοντας ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής τους.

Έτσι, για να το πετύχει αυτό η κυβέρνηση επιστρατεύει, εκτός τα 150 ευρώ που μοίρασε στους νέους, το σχέδιο «Πειθώ» προς τους δημάρχους, τους κληρικούς ακόμη και τους λεγόμενους influencers του Διαδικτύου. Παράλληλα, κινητές μονάδες υγείας θα φτάσουν σε όλες τις τουριστικές περιοχές, ενώ με το σχέδιο επιστρατεύονται και ιδιώτες γιατροί που θα καταγράφονται σε ειδική λίστα ανά περιοχή.

Η μετάλλαξη «Δέλτα» εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους και όσοι εισέρχονται στις ΜΕΘ είναι κυρίως ανεμβολίαστοι. Η νέα μετάλλαξη πλήττει εκείνους που… φοβούνται το τσίμπημα της βελόνας.

Ωστόσο, απέναντι στους αρνητές του εμβολίου, οι οποίοι ανεβάζουν τον αριθμό των κρουσμάτων, είναι οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, πειθαρχώντας στις ανάγκες διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Αυτοί όλοι οι συμπολίτες μας, όλοι εμείς που κλείσαμε ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα και πήραμε αντισώματα μέσω των εμβολίων δεν ευθυνόμαστε για το ότι κάποιοι αρνούνται να εμβολιαστούν.

Διότι όταν αρνείται κάποιος να εμβολιαστεί, τότε σημαίνει ότι:

  • Βάζει πρώτα και κύρια σε κίνδυνο τον εαυτό του
  • Θέτει σε κίνδυνο τα αγαπημένα του πρόσωπα
  • Κινδυνεύει εξ αιτίας της συμπεριφοράς του να κλείσει ξανά η οικονομία
  • Συμβάλλει σε ένα νέο lock down
  • Είναι υπεύθυνος στη μείωση των εισοδημάτων και την αύξηση της ανεργίας
  • Γίνεται η αιτία να σταματήσει η κοινωνική δραστηριότητα
  • Και τελικά με τη συμπεριφορά του προκαλεί περιορισμό των ατομικών μας ελευθεριών

Αλήθεια, τα θέλουμε όλα αυτά; Θέλουμε από το φθινόπωρο ένα νέο κύμα της πανδημίας που θα είναι εκτός από φονικό και καταστροφικό συνολικά για τη χώρα;

Φαντάζομαι πως δεν τα θέλουμε όλα αυτά να μας ξανασυμβούν. Και επίσης φαντάζομαι ότι κανείς δεν θέλει να χάσει ο ίδιος τη ζωή του ή αγαπημένα του πρόσωπα από τον κορωνοϊό.

Επομένως, επειδή όλα αυτά είναι πολύ εύκολο να συμβούν αν δεν χτιστεί το τείχος ανοσίας, καλό είναι ακόμη και οι πιο δύσπιστοι να πειστούν και από μόνοι τους να κάνουν αυτό που έκαναν δισεκατομμύρια πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο: Να εμβολιαστούν και να μην δώσουν τη χαριστική βολή στην κοινωνία μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ