ΑΠΟΨΕΙΣ

Φαινόμενα εποχής μέσα σε ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων

Φαινόμενα εποχής μέσα σε ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων
Οι κοινωνίες πλέον βρίσκονται σε μια συνεχή μέγγενη, που όλο σφίγγει και ξανά σφίγγει συναισθήματα, αξίες, προσωπικότητες, αλλά και συστήματα ολόκληρα υγείας που παλινδρομούν ανάμεσα στη λειτουργία και την ακύρωση. INTIME / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Και να που η πανδημία πλέον με τον πιο καταληκτικό τρόπο καθορίζει τη ζωή μας.

Self test, rapid test, PCR test, μάσκες, εμβόλια, τεστ αντισωμάτων και αποστάσεις, μέτρα και lockdown.

Όλα αυτά πλέον είναι στην καθημερινότητα μας. Με όλα αυτά συναναστρεφόμαστε που αν δεν τα τηρήσουμε βρισκόμαστε έρμαια του κορωνοϊού.

Ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουμε να νοσήσουμε και πλέον πολύ εύκολα να χάσουμε τη μάχη. Πόσοι άλλωστε δεν την έχασαν και πόσοι κοντινοί μας δικοί μας άνθρωποι, φίλοι, συγγενείς κι αγαπημένα μας πρόσωπα δεν βρίσκονται κοντά μας εξ αιτίας όλων αυτών.

Μανάδες, πατεράδες αλλά και παιδιά, όπως αποδείχθηκε, δεν έχουν καμία ασυλία, καμία διάκριση καμία διαφορά. Όσοι δεν ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών μπορεί να την πληρώσουν και με τη ζωή τους.

Οι κοινωνίες πλέον βρίσκονται σε μια συνεχή μέγγενη, που όλο σφίγγει και ξανά σφίγγει συναισθήματα, αξίες, προσωπικότητες, αλλά και συστήματα ολόκληρα υγείας που παλινδρομούν ανάμεσα στη λειτουργία και την ακύρωση.

Πόσοι δεν βλέπουμε με τρόμο μπροστά μας όλα αυτά που συμβαίνουν και αναρωτιόμαστε τι άλλο θα μας βρει και πότε θα είναι αυτό;

Πόσοι δεν προσευχόμαστε μέσα μας, να τελειώνει αυτή η πανδημία και ο εφιάλτης που ζούμε κάθε μέρα χάνοντας ανθρώπους τσάμπα και άδικα.

Πόσοι ακόμη παρακολουθούν τούτα όλα και αναρωτιούνται αν είναι αλήθεια ή κινούνται από κάποιο αόρατο χέρι στη σφαίρα της φαντασίας. Ανάμεικτα συναισθήματα μπερδεμένα όλα πάνω σε μια λεπτή κλωστή.

Και όμως είναι υπαρκτά όλα αυτά όπως υπαρκτές και δηλώσεις που εκ των πραγμάτων ήταν τελικώς άστοχες και δεν χρειαζόντουσαν να γίνουν εκτός και ο παράγων ψυχολογία για τους κυβερνώντες ήταν κυρίαρχος και έπρεπε δηλώσεις τύπου «το τελευταίο μίλι» να γίνουν έτσι ώστε να ακουστούν ευχάριστα στα αυτιά των πολιτών.

Όλα ανάμεικτα όλα μπερδεμένα και ανακατωμένα κάτω από τη σκόνη της αβεβαιότητας στην οικονομία την κοινωνία και τους συμπολίτες μας.

Φαινόμενα της εποχής χωρίς να γνωρίζει κανείς αν είναι υπαρκτά η φανταστικά.

Ας είμαστε, τουλάχιστον, γεροί και δυνατοί για να μπορούμε να δούμε τι τελικώς θα ισχύσει από τα σενάρια που μας επιφυλάσσουν οι καιροί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ