ΑΠΟΨΕΙΣ

«Για τον Χρήστο» - Ή αλλιώς για το αληθινό νόημα της Ανάστασης

«Για τον Χρήστο» - Ή αλλιώς για το αληθινό νόημα της Ανάστασης

Τι νόημα θα είχε η Ανάσταση, εάν δεν είχε προηγηθεί μία Σταύρωση;

Μία Σταύρωση δραματική, κατακλυσμιαία, οδυνηρή, γεμάτη πόνο, θυμό, ερωτηματικά. Μία Σταύρωση για την οποία η Ανάσταση που θα ακολουθήσει θα έχει ένα πραγματικό νόημα στον επίγειο κόσμο μας…

Με αυτόν τον συλλογισμό κατά νου, συνάντησα πριν μερικές ημέρες, μία πολύ γενναία νέα γυναίκα.

Την Μυρτώ Πισπινή, η οποία τον περασμένο Ιούλιο, έχασε εντελώς ξαφνικά τον μονάκριβο γιό της, ένα λαμπρό, χαρισματικό παλικάρι μόλις 27 ετών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν έχεις απέναντί σου έναν τέτοιο άνθρωπο η αλήθεια είναι ότι τα χάνεις… νοιώθεις αμηχανία, δεν έχεις λόγια να μιλήσεις για το παράλογο, το απροσδόκητο, το αδιανόητο…

Όμως η Μυρτώ Πισπινή είναι καμωμένη από εκείνη την πάστα των ανθρώπων που εκπέμπουν φως, όχι εκτυφλωτικό, αλλά φως που σε ζεσταίνει και σε κάνει να θέλεις να κουρνιάσεις δίπλα της και απλά να την ακούσεις!

Η Μυρτώ πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει 9 μήνες τώρα, για να αποδεχθεί το αδιανόητο, να το καταλάβει, να το εξηγήσει μέσα της, να το χωνέψει και να προχωρήσει. Και επειδή γνωρίζει καλά, ότι ο δρόμος είναι μακρύς- αλλά όχι ατελέσφορος- αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της με άλλους γονείς που έχουν χάσει και εκείνοι τα παιδιά τους.

Για να γίνει ο πόνος βάλσαμο, μοίρασμα και το αδύνατον να μεταμορφωθεί κάποτε σε δυνατόν, το αδιανόητο σε κατανοητό…

Όπως αναφέρει στο βιβλίο της «Θάνατος, μία αλλαγή ζωτικής σημασίας» η συγγραφέας και παγκόσμια αυθεντία στο θέμα του πένθους και της απώλειας Elizabeth Kubler Ross, «Η μεγαλύτερη θλίψη μας, δεν προέρχεται από την απώλεια του θανάτου. Είναι η θλίψη για την αγάπη που ποτέ δεν ζήσαμε. Γι' αυτό η άνευ όρων αγάπη είναι αυτή που μας απελευθερώνει από το φόβο του θανάτου»...

Σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς, η Μυρτώ Πισπινή δημιούργησε την Ομάδα υποστήριξης Πενθούντων Γονέων «Για τον Χρήστο». Για να δώσει όλη εκείνη την αγάπη και την φροντίδα που δεν πρόλαβε να δώσει στον γιό της Χρήστο.

Και για να μπορέσει να μετασχηματίσει τον πόνο της απώλειας σε προσφορά, σε αλληλεγγύη, σε ένα φωτεινό μονοπάτι για την επόμενη ημέρα… Διότι γνωρίζει, όπως μου λέει, ότι μόνο με το μοίρασμα αυτής της εμπειρίας, θα μπορέσει να βγει από την καταχνιά και να χαμογελάσει ξανά και μαζί της, να χαμογελάσουν και να βρουν και πάλι νόημα στην ζωή τους και άλλοι πενθούντες γονείς.

Οι συνεδρίες θα είναι δωρεάν, θα ξεκινήσουν στο τέλος Απριλίου στη Βίλα Κώστα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο email: pispinim@gmail.com, ή τηλεφωνικά στην Μυρτώ Πισπινή 6982123554 (11:00- 13:00 και 21:00-23:00).

Για τον Χρήστο λοιπόν! Αλλά και για κάθε γονέα που σταυρώθηκε αναπάντεχα, αναζητώντας απελπισμένα την δική του Ανάσταση!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ