Σαν σήμερα: H 8η Δεκεμβρίου στην ιστορία
Ανανεώθηκε:
1911. Γενννιέται στην Ασέα Αρκαδίας ο ποιητής και στιχουργός Νίκος Γκάτσος.
1941, Ουάσινγκτον. Μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, ο Αμερικανός Πρόεδρος Φαγκλίνος Ρούσβελτ υπογράφει την κήρυξη πολέμου στην Ιαπωνία.
1943. Γεννιέται στη Φλόριντα ο Τζέιμς Ντάγκλας Μόρισον, το πλήρες όνομά του τραγουδιστή και συνθέτη των Doors Τζιμ Μόρισον.
1959. Η ηθοποιός Σοφία Λόρεν και ο σύζυγός της, ο σκηνοθέτης Κάρλο Πόντι φτάνουν στο Παρίσι.
1963, Καλιφόρνια. Ο Φρανκ Σινάτρα μιλάει στους δημοσιογράφους για την απαγωγή του γιου του, Φρανκ τζούνιορ από ένα μοτέλ στην Καλιφόρνια. Ο Σινάτρα πλήρωσε 240.000 δολάρια για να του επιστρέψουν το παιδί.
1966. Το πλοίο «Ηράκλειο» βουλιάζει στη Φαλκονέρα και παρασύρει στο βυθό 200 επιβάτες.
1974. Δημοψήφισμα για το Πολιτειακό διεξάγεται στην Ελλάδα. Υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας ψηφίζει το 69,2%.
1980. Ο Μαρκ Τσάπμαν πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Λένον, έξω από την οικία του (στο ιστορικό κτίριο Dakota της Νέας Υόρκης) και ενώ ο τελευταίος επέστρεφε μετά από την ηχογράφηση των τραγουδιών Walking on Thin Ice και It Happened, που προορίζονταν για τον επόμενο δίσκο του.
2016. Φεύγει από τη ζωή ο αστροναύτης και πολιτικός Τζον Γκλεν, ο πρώτος Αμερικανός που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη το 1962.
SPONSORED
Sani Festival 2026: Ένα καλοκαίρι με θρυλικές φωνές και superstars στον ιστορικό Λόφο της Σάνης
12:55
Πάτρα: Στον Εισαγγελία ο 56χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία Έλληνα ομογενή στην Αυστραλία
12:54
Τραμπ: Ισραήλ και Ιράν να σταματήσουν τώρα τα πυρά
12:46
Παραιτήθηκε ο Ευθύμης Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΝ
12:45