Μάχη με τον χρόνο για την ταυτοποίηση των θυμάτων: Το CNN Greece μέσα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια
Στο κτίριο των εγκληματολογικών εργαστηρίων στη λεωφόρο Καβάλας παίζεται εδώ και λίγες ώρες η τελευταία πράξη του δράματος της εθνικής τραγωδίας.
Τα δείγματα DNA συγγενών έφτασαν στα εξειδικευμένα εργαστήρια της ΕΛΑΣ και, με τη συνδρομή ομάδας υπό την καθοδήγηση της υποστράτηγου, Πηνελόπης Μινιάτη, γίνεται η ταυτοποίηση των θυμάτων της μεγάλης πυρκαγιάς, προκειμένου να αποδοθούν οι σοροί στις οικογένειές τους. Η διαδικασία ξεκίνησε με τις σορούς παιδιών, καθώς, όπως ήταν φυσικό, εξετάζονται κατά προτεραιότητα.
Το CNN Greece βρέθηκε στο εργαστήριο και μίλησε με τους αστυνομικούς που δίνουν μάχη με το χρόνο για να γραφτεί η τελευταία σελίδα στην αγωνία δεκάδων ανθρώπων που δεν ξέρουν αν τα δικά τους πρόσωπα είναι ανάμεσα στους νεκρούς.
Η κυρία Μινιάτη αποκαλύπτει επίσης γιατί δεν ακολουθείται σε περιπτώσεις καταστροφών με πολλά θύματα η διαδικασία της αναγνώρισης αλλά της ταυτοποίησης μέσω γενετικού υλικού.
SPONSORED
Πυροβολισμοί στην Ισπανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες
09:01
Νέα μελέτη για το καρπούζι αποκαλύπτει άγνωστα οφέλη για την καρδιά και τα αγγεία
08:45
Πάτρα: Τρόμος για μητέρα τριών παιδιών - Ληστές την χτύπησαν και την πέταξαν σε χαντάκι
08:38
Μασούτης: Η δύσκολη «εξίσωση» των 53 σούπερ μάρκετ που πρέπει να κλείσουν
08:38