FOCUS

Γκόραν Μπρέγκοβιτς: Η Ελλάδα είναι ο πυρήνας της ομορφιάς

Γκόραν Μπρέγκοβιτς: Η Ελλάδα είναι ο πυρήνας της ομορφιάς

Η κάμερα του CNN Greece και ο Σεραφείμ Ντούσιας συνάντησαν τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς στο Α' Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, που με τον παθιασμένο ρυθμό του ξεσηκώνει τα Βαλκάνια και όχι μόνο μιλά για τη μουσική του και τον κινηματογράφο, θυμάται τον πόλεμο, αναφέρεται στην προσφυγιά και τη τσιγγάνικη παράδοση και αποκαλύπτει τους φόβους αλλά και τις ελπίδες του.

Βρίσκω αντι-ιστορική τη στάση της ΕΕ στην προσφυγική κρίση. Ο πολιτισμός που ζούμε είναι ένας πολιτισμός μεταναστών. Τον 21ο αιώνα θα μάθουμε να ζούμε σε μία κοινωνία όλοι μαζί»,

λέει ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι σε μια εποχή όπου η τεχνολογία ακμάζει, οι πολιτικές ιδέες παραμένουν απαρχαιωμένες.

Ο Γκρόραν Μπρέγκοβιτς εκθειάζει την Ελλάδα περιγράφοντάς τη ως τον «πυρήνα της ομορφιάς».

«Οι Έλληνες κρατάνε τις ισορροπίες μεταξύ της δουλειάς και της διασκέδασης, κάτι πολύ σημαντικό για τη βαλκανική κουλτούρα. Αν δεν έχεις ελεύθερο χρόνο τότε ποιος ο λόγος να δουλεύεις;»

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Σέρβος συνθέτης, χαρακτηρίζει το έργο του ως «μουσική του Φρανκενστάιν», και εξηγεί γιατί δεν τον ενδιαφέρει πλέον η σύνθεση κινηματογραφικών soundtrack.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Λάρισας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας για την υποστήριξή τους και τη διάθεση του αρχαιολογικού χώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ