FOCUS

Το «Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το ορθόδοξο» δεν είναι όσο τρολ νομίζαμε

Το «Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το ορθόδοξο» δεν είναι όσο τρολ νομίζαμε
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Έχουν πολλαπλάσια διαδραστικότητα από το ΠΑΣΟΚ στο διαδίκτυο. Και από τη Νέα Δημοκρατία. Η σελίδα του «Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το ορθόδοξο» σου αφήνει την εικόνα μιας σελίδας τρολ. Μέχρι που θα πέσεις σε κάποιο άκρως πολιτικό σχόλιο και εκεί αρχίζει η σύγχυση. 

Πόσο δε που αποφάσισαν να εμπλακούν και στις αυτοδιοικητικές εκλογές δίνοντας το χρίσμα τους σε εκείνους που θα αποδεχθούν την πολιτική πλατφόρμα με τίτλο «Ανδρέα Ζεις». Μάλιστα το ερχόμενο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου σε προγραμματισμένη εκδήλωση για την παρουσίαση και του βιβλίου τους για το παλιό ΠΑΣΟΚ, παρέμβαση θα κάνει και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος τον οποίο και στηρίζουν, όπως λένε, για τον Δήμο της Αθήνας.

Η επικοινωνία με τους πυρηνάρχες έγινε αρχικά μέσω facebook για να μιλήσουμε και τηλεφωνικά κάποιες ώρες αργότερα. Θεωρούσα ότι θα κάναμε μια συζήτηση λίγο χαβαλέ αλλά ο Ανδρέας και ο Παρασκευάς επέλεξαν να μιλήσουμε πολιτικά. Αχαιοί και οι δύο, ο Ανδρέας συστήνεται ως... Πράσινος αλλά «είναι το καλλιτεχνικό μου» όπως λέει γελώντας. Γεννημένοι στα μέσα της δεκαετίας του ’80 δεν βίωσαν το ’81.

Βασικά ελάχιστες μνήμες έχουν από όλη την περίοδο του «Τσοβόλα δώστα όλα». Παρόλα αυτά δηλώνουν παπανδρεϊκή σπορά. Στην μισάωρη περίπου συζήτηση μας, μιλήσαμε για το ΠΑΣΟΚ, για τον Κώστα Σημίτη, τον Κώστα Καραμανλή, τη Φώφη Γεννηματά αλλά και τα σχέδιά τους. Ορόσημο για εκείνους είναι το 2021 έτος για το οποίο έχουν μεγάλα σχέδια.

Υποστηρίζουν πως ειδικά στην περιφέρεια, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα μνημονεύεται. «Μίλα για τον Ανδρέα σε καφενείο και θα σε κεράσουν όλοι» λέει ο Ανδρέας Πράσινος. Εξηγούν ποια ήταν η ανάγκη που τους οδήγησε σε αυτή την κίνηση αλλά και τι ανταπόκριση έχει όχι μόνο από τον άγνωστο κόσμο αλλά και στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Θεωρούν ότι οι τακτικές των κομμάτων και μια ιδιόμορφη γραφειοκρατία είναι ο λόγος που ο νέος κόσμος μένει μακριά από την πολιτική. «Δεν θέλουν τους νέους» σημειώνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ