FOCUS

Ρικ Ουίλσον στο CNN Greece: Θα χωριστεί πολύ σύντομα το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην Αμερική

Ρικ Ουίλσον στο CNN Greece: Θα χωριστεί πολύ σύντομα το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην Αμερική

Πολιτικό σχίσμα στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες «βλέπει» μιλώντας στο CNN Greece ο σχεδιαστής πολιτικής στρατηγικής, Ρικ Ουίλσον.

Ο έμπειρος πολιτικός σχεδιαστής είναι παράλληλα και συνιδρυτής του Lincoln Project το 2019, μιας ομάδας Ρεπουμπλικανών που αντιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως επισημαίνει στον απόηχο των γεγονότων που συγκλόνισαν τον πλανήτη με την εισβολή στο Καπιτώλιο, από τη μια συντάσσονται οι λαϊκιστές, εθνικιστές και από την άλλη όσοι επιθυμούν την επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες των συντηρητικών της Αμερικής, τις οποίες πρεσβεύει και ο ίδιος.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή ζήτηση για ένα κεντροδεξιό κόμμα, μακριά από τις πολιτικές και τις ιδέες του τραμπισμού.

Ο κ. Ουίλσον παράλληλα έστρεψε τα «πυρά» του και προς τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς τον οποίο χαρακτήρισε «ασόβαρο» για το γεγονός ότι δεν επέβαλε την εφαρμογή της 25ης τροπολογίας του Αμερικανικού Συντάγματος, που θα του έδινε το δικαίωμα σε συνεργασία με την πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου να κηρύξουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ «ανίκανο», εφόσον διαπιστώσουν ότι δεν έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ