FOCUS

Η απίθανη -αλλά και πρακτική- ιδέα που έφερε σε δύο 12χρονους... 250.000 δολάρια

Η απίθανη -αλλά και πρακτική- ιδέα που έφερε σε δύο 12χρονους... 250.000 δολάρια
CNNi

Εντυπωσιάζει τo success story δύο ανήλικων επιχειρηματιών από το Κονέκτικατ

Όπως και οι περισσότεροι 12χρονοι, οι Ayaan και Mickey Naqvi λατρεύουν τις οικογενειακές παραδόσεις των Χριστουγέννων, όπως η δημιουργία μπισκότων και το τύλιγμα των δώρων. Αλλά πάνω απ' όλα, λατρεύουν να διακοσμούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της οικογένειάς τους.

Μια μέρα, καθώς τα αδέρφια με έδρα το Κονέκτικατ κρεμούσαν τα στολίδια στο δέντρο, ένα από τα αγαπημένα τους στολίδια γλίστρησε από ένα κλαδί και έσπασε.

Τότε ήταν που γεννήθηκε η ιδέα για το Ornament Anchor.

Το Οrnament Anchor είναι ακριβώς αυτό που μας λέει ο περιγραφικός όρος, ένα «αγκίστρι για στολίδια» ώστε αυτά να προσαρμόζονται γερά στο έλατο.

Το άγκιστρο ασφαλίζει καλά το στολίδι πάνω στο κλαδί, αντί να αφήνει τις εύθραυστες μπάλες να κρέμονται επισφαλώς από το δέντρο.

Ο Ayaan παρουσίασε το αγκίστρι στο σχολικό μπαζάρ. Όταν οι γονείς και οι δάσκαλοι στράφηκαν στο περίπτερο με ενδιαφέρον, ήξερε ότι αυτός και ο αδελφός του είχαν κάτι ωραίο στα χέρια τους.

Το ζευγάρι δεν έχασε χρόνο να μετατρέψει την εφεύρεσή τους σε επιχείρηση.

«Ο αδερφός μου και εγώ συνεργαστήκαμε για να σχεδιάσουμε το προϊόν, να κατοχυρώσουμε την ευρεσιτεχνία, να δημιουργήσουμε έναν φοβερό ιστότοπο, να υπολογίσουμε τα περιθώρια κέρδους και να κάνουμε τη δική μας ανάλυση αγοράς», δήλωσε ο Ayaan στο CNNi.

Αφού έβγαλαν πάνω από 1.000 δολάρια μέσα στις πρώτες έξι ώρες σε μια τοπική χριστουγεννιάτικη έκθεση πέρυσι, τα αγόρια ήταν αποφασισμένα να μοιραστούν το προϊόν με τον κόσμο.

Σε λίγους μήνες, το Good Morning America παρουσίασε το προϊόν. Το ίδιο έκανε και το QVC, όπου εξαντλήθηκε δύο φορές.

Σε μόλις ένα χρόνο, οι Ayaan και Mickey κέρδισαν πάνω από 250.000 δολάρια σε έσοδα δωρίζοντας το 10% όλων των κερδών τους σε τοπικά καταφύγια ζώων.

«Από τότε που ήμουν σούπερ νέος με γοήτευαν όλα τα πλάσματα της ζωής», λέει ο Ayaan εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο υποστηρίζει καταφύγια. «Στόχος μου είναι να βοηθήσω όσα ζώα έχουν ανάγκη όσο μπορώ».

Αν και τα αγόρια απολαμβάνουν την επιτυχία τους τώρα, το 2020 δεν ήταν μια εύκολη χρονιά για να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση.

«Η έναρξη μιας νέας επιχείρησης μόνο τρεις μήνες πριν από μια κρίση και στη συνέχεια ξαφνικά η απομόνωση και τηλεκπαίδευση ήταν δύσκολη», δήλωσε ο Ayaan. «Πήγαμε από τόσο ψηλά σε τόσο χαμηλά πολύ γρήγορα».

Προσθέτει όμως: «Είμαστε όμως αισιόδοξοι. Κάνουμε μικρά βήματα κάθε μέρα και έχουμε εκπλαγεί τόσο πολύ από όλη τη θετική ανταπόκριση που έχουμε λάβει μέχρι τώρα για το Ornament Anchor».

Two 12-year-old boys made $250,000 during the pandemic and are giving back to local animal shelters, by Marika Gerken / CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ