FOCUS

Διευθύντρια Greenpeace στο CNN Greece: Καταστροφικό οι G7 να επενδύουν σε ορυκτά καύσιμα

Διευθύντρια Greenpeace στο CNN Greece: Καταστροφικό οι G7 να επενδύουν σε ορυκτά καύσιμα
CNN GREECE

Κάλεσμα να αλλάξουν ρότα αναφορικά με τις αποφάσεις τους να επενδύουν περισσότερο σε ορυκτά καύσιμα από ο,τι σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έκανε μιλώντας στο CNN Greece η εκτελεστική διευθύντρια της Greenpeace International, Τζένιφερ Μόργκαν, κάνοντας λόγο για καταστροφική και μη δίκαιη πορεία.

«Ήταν τόσο ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ήταν επίσης ξεκάθαρο ότι θα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια θα εισέρρεαν στην οικονομία. Βλέπουμε από μια έρευνα που βασικά βγήκε σήμερα ότι αυτά πηγαίνουν ακόμα σε ορυκτά καύσιμα, άνθρακα, πετρέλαιο, αέριο, χωρίς κανένα κριτήριο συνθηκών για τις αεροπορικές ή την αυτοκινητοβιομηχανία ώστε να κάνουν τη μετάβαση στην οικονομία μηδενικού άνθρακα που χρειαζόμαστε», είπε.

Και συνέχισε:

«Οι ηγέτες της G7 βρίσκονται σε μια κατρακύλα της ιστορίας στην οποία πρέπει να σηκωθούν όρθιοι και να αλλάξουν την πορεία στην οποία έχουν μπει, γιατί αυτή τη στιγμή πρόκειται για μια πορεία καταστροφική και δεν είναι δίκαιο, ούτε αρκετό σε καμιά περίπτωση αυτό που κάνουν».

Για την Ελλάδα είπε ότι είναι ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή αλλά και ότι έχει απίστευτους πόρους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κάτι που πρέπει να κάνει την κυβέρνηση να επενδύσει στην πράσινη μετάβαση. Ως προς αυτό, εξέφρασε μάλιστα και τη βεβαιότητα ότι θα έχει με το μέρος της την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ