FOCUS

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έσωσε τα ορφανά και άφησε πίσω τα δικά της παιδιά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έσωσε τα ορφανά και άφησε πίσω τα δικά της παιδιά
Παιδιά από ένα ορφανοτροφείο στην Οδησσό της Ουκρανίας, φτάνουν σε ένα ξενοδοχείο στο Βερολίνο AP Photo/Steffi Loos

Η Μαρίνα, μια 54χρονη από την Ουκρανία που εργαζόταν σε ορφανοτροφείο, έφτασε στα σύνορα της Πολωνίας μαζί με τα παιδιά που φρόντιζε, αφήνοντας πίσω την οικογένειά της και τα δικά της παιδιά.

Η ίδια μιλά στο CNNi για την περιπέτεια της ζωή της. Όπως διηγείται, κατάφερε να εκκενώσει το ορφανοτροφείο που βρισκόταν σε μια πολιορκημένη πόλη κοντά στην επαρχία του Λουχάνσκ και να φύγει με τα πανικοβλημένα παιδιά προς την Λβιβ και από εκεί στα σύνορα με την Πολωνία, σε ένα πολυήμερο ταξίδι με μεγάλη ταλαιπωρία.

«Τώρα είμαι ολομόναχη. Έχω αφήσει τα δικά μου παιδιά, (τα οποία είναι ενήλικα), για να σώσω τα ορφανά», λέει.

Η Μαρίνα ανησυχεί για την οικογένειά της, ενώ δεν έχει τρόπο να επιστρέψει πίσω σε αυτή, ενώ δεν είναι δυνατή και η επικοινωνία.

Πολλοί άνθρωποι με τους οποίους μίλησε το CNNi, είπαν ότι δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τους αγαπημένους τους από την ημέρα της εισβολής των ρωσικών δυνάμεων. Άφησαν πίσω τους γονείς, συζύγους, αδέρφια και ηλικιωμένους.

Με τις δομές τηλεπικοινωνιών και ρεύματος να έχουν χτυπηθεί, πόλεις είναι αποκομμένες από τον έξω κόσμο. Δεν ξέρουν εάν οι αγαπημένοι τους είναι ακόμα ζωντανοί.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση δεν προσπάθησε να μας εκκενώσει πριν ξεκινήσει η εισβολή», είπε η Μαρίνα.

«Δεν θέλω να τους κατηγορήσω, ωστόσο, δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι ότι αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να αποφευχθεί».

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την Ουκρανία στο live blog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ