FOCUS

Οι απώλειες του 2022: Όσοι έφυγαν τη χρονιά που πέρασε

Οι απώλειες του 2022: Όσοι έφυγαν τη χρονιά που πέρασε
Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, έφυγε από τη ζωή στις 19 Μαΐου

Νίνο Τσερούτι

Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Νίνο Τσερούτι πέθανε στις 15 Ιανουαρίου σε ηλικία 91 ετών, σε νοσοκομείο της πόλης Βερτσέλι, στη βορειοδυτική Ιταλία, όπου βρισκόταν για μια επέμβαση στο ισχίο.

Γεννημένος στις 25 Σεπτεμβρίου 1930 στη Μπιέλα, ο Τσερούτι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στη φιλοσοφία σε ηλικία 20 ετών, μετά το θάνατο του πατέρα του Σίλβιο, για να αναλάβει το οικογενειακό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας και έτσι να εγκαταλείψει το όνειρό του να γίνει δημοσιογράφος.

Περισσότερα για το Νίνο Τσερούτι εδώ

Αλέκος Φασιανός

Σε ηλικία 87 ετών, έφυγε στις 16 Ιανουαρίου από τη ζωή ο Αλέκος Φασιανός.

Ο εμβληματικός ζωγράφος, που σφράγισε με το έργο του την εποχή του, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας.

Ο Αλέκος Φασιανός άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μαρίζα και τα δύο τους παιδιά.

Περισσότερα για τον Αλέκο Φασιανό εδώ

Meat Loaf

Σε ηλικία 74 ετών, πέθανε στις 21 Ιανουαρίου ο Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης της ροκ μουσικής Meat Loaf.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο διάσημος τραγουδιστής του οποίου οι επιτυχίες περιλάμβαναν το «I’d Do Anything for Love» και το «Bat Out of Hell», πέθανε έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του.

Περισσότερα για τον Meat Loaf εδώ

Τιερί Μιγκλέρ

Ο Γάλλος δημιουργός Τιερί Μιγκλέρ, ο οποίος μεσουράνησε στον κόσμο της μόδας τα χρόνια του 1980, πέθανε στα 73 του χρόνια στις 24 Ιανουαρίου από «φυσικά» αίτια.

Τα σχέδια του Μιγκλέρ φορέθηκαν από διασημότητες όπως ο Ντέιβιντ Μπόουι και η Lady Gaga. Το 2019 σχεδίασε ένα φόρεμα για την εμφάνιση της Κιμ Καρντάσιαν στο Met Gala.

Περισσότερα για τον Τιερί Μιγκλέρ εδώ

Μόνικα Βίτι

Η Μόνικα Βίτι, η σπουδαία ηθοποιός που φώτισε το έργο του Μικελάντζελο Αντονιόνι, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 90 ετών στις 2 Φεβρουαρίου.

Η Ιταλία αποχαιρέτησε τη βασίλισσα του κινηματογράφου με βαθιά συγκίνηση και νοσταλγία. Ήταν μοναδική, με το χαμόγελο, την εκφραστικότητα, το έντονο βλέμμα και εκείνη την ακαταμάχητη βραχνή φωνή.

Περισσότερα για τη Μόνικα Βίτι εδώ

Δημήτρης Τσοβόλας

Στις 25 Φεβρουαρίου πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και πρώην επικεφαλής του ΔΗΚΚΙ, ο δικηγόρος, Δημήτρης Τσοβόλας, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Περισσότερα για το Δημήτρη Τσοβόλα εδώ

Δημήτρης Κοντομηνάς

Πέθανε, σε ηλικία 83 ετών, στις 10 Μαΐου, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος αντιμετώπιζε για χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας και τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Ο γνωστός επιχειρηματίας δραστηριοποιούνταν στο χώρο των ασφαλειών, της τηλεόρασης, των αιθουσών κινηματογράφου και του λιανικού εμπορίου, ενώ το όνομά του συνδέθηκε με τον Alpha.

Περισσότερα για το Δημήτρη Κοντομηνά εδώ

Γουίλιαμ Χαρτ

Σε ηλικία 71 ετών πέθανε στις 13 Μαρτίου ο Αμερικανός ηθοποιός, Γουίλιαμ Χαρτ. O Γουίλιαμ Χαρτ γεννήθηκε το 1950 στην Ουάσινγκτον και σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή Juilliard της Νέας Υόρκης.

Έγινε ευρέως γνωστός το 1985, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία «Το φιλί της γυναίκας αράχνης», όπου υποδύθηκε τον φυλακισμένο Λουίς Μολίνα.

Οδυσσέας Κυριακόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος, στις 20 Μαρτίου, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Είχε ανακαλύψει ότι προσβλήθηκε από καρκίνο ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής εταιρείας S&B την οποία το 2014 πώλησε στον γαλλικό κολοσσό Imerys και συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο.

Περισσότερα για τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο εδώ

Πατρίκ Ντεμαρσελιέ

Ο Γάλλος φωτογράφος, Πατρίκ Ντεμαρσελιέ, διάσημος πορτρετίστας αλλά και για την ιδιαίτερη οπτική που έδωσε στη φωτογραφία μόδας, πέθανε σε ηλικία 78 ετών την 1η Απριλίου.

Τα ασπρόμαυρα πορτρέτα διάσημων με το φακό του Ντεμαρσελιέ, όπως του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και της Κέιτ Μος, παρέμεναν σημεία αναφοράς πολλές δεκαετίες μετά τη λήψη τους.

Περισσότερα για τον Πατρίκ Ντεμασελιέ εδώ

Σταύρος Λογαρίδης

Σε ηλικία 69 ετών ο συνθέτης και τραγουδιστής Σταύρος Λογαρίδης έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στις 14 Απριλίου, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο μουσικό έργο.

Από τους Poll, μαζί με τον Κώστα Τουρνά και τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς, μέχρι τη μετέπειτα σόλο καριέρα του, ο Λογαρίδης είχε το δικό του, προσωπικο μουσικό στίγμα.

Περισσότερα για τον Σταύρο Λογαρίδη εδώ

Ροβήρος Μανθούλης

Στις 21 Απριλίου, πέθανε σε ηλικία 92 ετών στο Παρίσι ο σκηνοθέτης και ποιητής Ροβήρος Μανθούλης, έπειτα από μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο Ροβήρος Μανθούλης γεννήθηκε στην Κομοτηνή και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Περισσότερα για τον Ροβήρο Μανθούλη εδώ

Κώστας Γκουσγκούνης

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών, στις 9 Μαΐου, ο πρωταγωνιστής των αισθησιακών ταινιών Κώστας Γκουσγκούνης.

Ο Κώστας Γκουσγκούνης ταλαιπωρούνταν από πολλά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα και είχε χρειαστεί τον περασμένο Ιανουάριο να νοσηλευτεί σε κλινική, επειδή είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Περισσότερα για τον Κώστα Γκουσγκούνη εδώ

Βαγγέλης Παπαθανασίου

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες που ήταν γνωστός στο εξωτερικό ως Vangelis, πέθανε στις 19 Μαΐου σε νοσοκομείο της Γαλλίας, όπου το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν με Covid-19.

Περισσότερα για το Βαγγέλη Παπαθανασίου εδώ

Ρέι Λιότα

Πέθανε στις 26 Μαΐου, σε ηλικία 67 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός Ρέι Λίοτα.

Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες που επικαλέστηκε το Deadline, o πολυβραβευμένος ηθοποιός πέθανε στον ύπνο του, βρισκόμενος στον Άγιο Δομήνικο για τα γυρίσματα της ταινίας «Dangerous Waters».

Περισσότερα για τον Ρέι Λιότα εδώ

Άντι Φλέτσερ

Στις 26 Μαΐου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο Άντι Φλέτσερ, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του θρυλικού συγκροτήματος Depeche Mode.

Την είδηση γνωστοποίησε το ίδιο το συγκρότημα, με ανάρτηση στα social media.

«Είμαστε συγκλονισμένοι και γεμάτη θλίψη με τον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, μέλους της οικογένειάς μας και συμπαίκτη του συγκροτήματος Andy ‘Fletch’ Fletcher», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Περισσότερα για τον Άντι Φλέτσερ εδώ

Δάκης

Στις 29 Μαΐου, πέθανε, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο τραγουδιστής Δάκης σε ηλικία 79 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter η ραδιοφωνική παραγωγός και σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρρέρ.

Περισσότερα για τον Δάκη εδώ

Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα

Στις 13 Ιουνίου πέθανε σε ηλικία 83 ετών η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου από το 1992.

Περισσότερα για τη Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα εδώ

Βασίλης Μαλούχος

Στις 15 Ιουνίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο γνωστός ηθοποιός Βασίλης Μαλούχος.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσω ανάρτησης στο Facebook ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Περισσότερα για το Βασίλη Μαλούχο εδώ

Ζαν - Λουί Τρεντινιάν

Μία χαρακτηριστική φυσιογνωμία του γαλλικού Θεάτρου και Κινηματογράφου, ο σπουδαίος ηθοποιός Ζαν - Λουί Τρεντινιάν πέθανε στις 17 Ιουνίου σε ηλικία 91 ετών.

Ο μεγάλος Γάλλος καρατερίστας άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής, λόγω γήρατος, στο σπίτι του στο Γκαρ, «περιστοιχισμένος από τους οικείους του», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η σύζυγός του, Μαριάν, εκπροσωπούμενη από τον ατζέντη του.

Περισσότερα για τον Ζαν Λουί Τρεντινιάν εδώ

Ντίνα Κώνστα

Πέθανε την Κυριακή 3 Ιουνίου σε ηλικία 83 ετών η αγαπημένη ηθοποιός του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης, Ντίνα Κώνστα.

Η Ντίνα Κώνστα είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις, ενώ συμμετείχε μεταξύ άλλων, στο πετυχημένο τηλεοπτικό σήριαλ «Δύο Ξένοι», όπου υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία το περίφημο ρόλο της «Ντένης Μαρκορά».

Περισσότερα για τη Ντίνα Κώνστα εδώ

Γιώργος Λαζόγκας

Στις 6 Ιουλίου πέθανε, σε ηλικία 77 ετών, ο ζωγράφος Γιώργος Λαζόγκας.

O Γιώργος Λαζόγκας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1945. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1963-1970) έχοντας ως δάσκαλο τον Χρήστο Λεφάκη και αργότερα στην ζωγραφική στην Ecole des Arts Decoratifs στο Παρίσι (1976) με υποτροφία της Κυβέρνησης της Γαλλίας.

Περισσότερα για τον Γιώργο Λαζόγκα εδώ

Τζέιμς Κάαν

Στις 7 Ιουλίου, ο Αμερικανός ηθοποιός της μεγάλης οθόνης Τζέιμς Κάαν, που έγινε ευρέως γνωστός με τον ρόλο του Σόνι Κορλεόνε στην θρυλική κινηματογραφική τριλογία «Ο Νονός», πέθανε σε ηλικία 82 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Περισσότερα για τον Τζέιμς Κάαν εδώ

Σταύρος Ψυχάρης

Σε ηλικία 77 ετών πέθανε στις 2 Αυγούστου ο δημοσιογράφος και εκδότης Σταύρος Ψυχάρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του.

Ο Σταύρος Ψυχάρης υπήρξε κορυφαίος πολιτικός συντάκτης - κατά πολλούς θεωρείται ο «πατριάρχης» του πολιτικού ρεπορτάζ και μία από τις καλύτερες δημοσιογραφικές «πένες».

Υπήρξε πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) από το 2009 μέχρι το 2017.

Περισσότερα για τον Σταύρο Ψυχάρη εδώ

Ολίβια Νιούτον Τζον

Σε ηλικία 73 ετών πέθανε στις 8 Αυγούστου η διάσημη ηθοποιός και μουσικός, Ολίβια Νιούτον Τζον, γνωστή από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο μιούζικαλ «Grease», όπου έπαιξε στο πλάι του Τζον Τραβόλτα.

Περισσότερα για την Ολίβια Νιούτον Τζον εδώ

Ισέι Μιγιάκε

Ο επαναστάτης Ιάπωνας σχεδιαστής μόδας Ισέι Μιγιάκε πέθανε στις 9 Αυγούστου σε ηλικία 84 ετών.

Γνωστός για τα καινοτόμα στυλ και το άρωμά του, ο Miyake δημιούργησε μια παγκόσμια επωνυμία μόδας, η οποία περιελάμβανε τον σχεδιασμό των εμβληματικών πουλόβερ με λαιμόκοψη χελώνας που φορούσε ο Steve Jobs.

Περισσότερα για τον Ισέι Μιγιάκε εδώ

Διονύσης Σιμόπουλος

Νικήθηκε από τον καρκίνο στις 7 Αυγούστου ο αστροφυσικός και επί πολλά χρόνια Διευθυντής του Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος.

Περισσότερα για το Διονύση Σιμόπουλο, εδώ

Αν Χεκ

Την τελευταία της πνοή άφησε στις 12 Αυγούστου η 53χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός Αν Χεκ, η οποία νοσηλευόταν έχοντας υποστεί ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη, μετά το σοβαρό τροχαίο που υπέστη προ ημερών, όταν έπεσε με το αυτοκίνητό της σε ένα σπίτι στο Λος Άντζελες.

Περισσότερα για την Αν Χεκ εδώ

Βόλφγκανγκ Πέτερσεν

Ο Γερμανός σκηνοθέτης τηε ταινίας «Das Boot» Βόλφγκανγκ Πέτερσεν, πέθανε στις 12 Αυγούστου, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, από καρκίνο στο πάγκρεας.

Ο Πέτερσεν γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1941 στο Έμντεν της Γερμανίας. Ο ίδιος έλεγε, ότι οι χολιγουντιανές ταινίες όπου το «καλό» και το «κακό» είχαν ξεκάθαρους ηθικούς κώδικες ήταν η λύτρωσή του από την παιδική του ηλικία στη Γερμανία του Τρίτου Ράιχ.

Περισσότερα για τον Βόλφγκανγκ Πέτερσεν εδώ

Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε στις 21 Αυγούστου η είδηση του θανάτου του τραγουδιστή και μουσικοσυνθέτη Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίηση η συνεργάτιδα και φίλη του Μπέσσυ Αργυράκη μέσω social media.

Περισσότερα για τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς εδώ

Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης. Κατέληξε την Τρίτη 30 Αυγούστου, νοσηλευόμενος έπειτα από μακρά ασθένεια.

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ «σφράγισε» τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου χωρίς αιματοχυσία, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Περισσότερα για τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εδώ

Ελισάβετ Β'

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, πέθανε στο Μπαλμόραλ σε ηλικία 96 ετών, στις 8 Σεπτεμβρίου, μετά από 70 χρόνια βασιλείας

Με τον θάνατό της, ο μεγαλύτερος γιος της Κάρολος, ο πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας, θα στεφτεί ο νέος βασιλιάς και αρχηγός κράτους για 14 βασίλεια από τα συνολικά 56 κράτη που απαρτίζουν τη βρετανική Κοινοπολιτεία.

Περισσότερα για τη Ελισάβετ Β' εδώ

Ζαν Λυκ Γκοντάρ

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών, στις 13 Σεπτεμβρίου, ο κινηματογραφικός σκηνοθέτης Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, ο νονός της γαλλικής «νουβέλ βαγκ».

Περισσότερα για τον Ζαν Λυκ Γκοντάρ εδώ

Κώστας Καζάκος

«Έφυγε» σε ηλικία 87 ετών, στις 13 Σεπτεμβρίου, ο σπουδαίος ηθοποιός, Κώστας Καζάκος. Τις τελευταίες εβδομάδες ο Κώστας Καζάκος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αντιμετωπίζοντας σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα.

Στο παρελθόν είχε νοσήσει από κορωνοϊό και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό είχε δυσχεράνει την κατάσταση με την ήδη επιβαρυμένη υγεία του.

Περισσότερα για τον Κώστα Καζάκο εδώ

Δημήτρης Παντερμαλής

Πέθανε, σε ηλικία 82 ετών, στις 14 Σεπτεμβρίου, ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης και καθηγητής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Παντερμαλής.

Περισσότερα για τον Δημήτρη Παντερμαλή εδώ

Ειρήνη Παππά

Στις 14 Σεπτεμβρίου, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 96 ετών, η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός Ειρήνη Παπά.

Περισσότερα για την Ειρήνη Παππά εδώ

Μάρθα Καραγιάννη

Στις 18 Σεπτεμβρίου πέθανε, σε ηλικία 82 ετών, η ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη

Η ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας επί μακρόν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου.

Υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Περισσότερα για τη Μάρθα Καραγιάννη εδώ

Ζάχος Χατζηφωτίου

Στις 30 Σεπτεμβρίου έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ζάχος Χατζηφωτίου, σε ηλικία 99 ετών.

Πριν από μερικές εβδομάδες ο Ζάχος Χατζηφωτίου είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ όπου νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση.

Περισσότερα για το Ζάχο Χατζηφωτίου εδώ

Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου ο τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας σε ηλικία 85 ετών.

Απεβίωσε στο Ασκληπιειό Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937 σε μια μεγάλη οικογένεια, έξι παιδιών.

Περισσότερα για τον Σταμάτη Κόκοτα εδώ

Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε στις 14 Οκτωβρίου σε ηλικία 42 ετών, νικημένος από καρκίνο.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης διο φορές αργυρός ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία δύο χρόνια έδωσε μεγάλη μάχη με ένα σπάνιο είδους καρκίνου.

Περισσότερα για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη εδώ

Τζέρι Λι Λιούις

Ο Τζέρι Λι Λιούις πέθανε στις 28 Οκτωβρίου σε ηλικία 87 ετών.

Ο θάνατος του θρύλου του ροκ εν ρολ ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπό του, Ζακ Φάρνουμ, δύο ημέρες αφότου διαψεύστηκαν δημοσιεύματα ΜΜΕ που ανέφεραν ότι είχε «φύγει» από τη ζωή.

«Η έβδομη σύζυγός του ήταν στο πλευρό του όταν κατέληξε, στο σπίτι του στο Μισισιπί. Τις τελευταίες ημέρες της είχε πει ότι καλωσόριζε τη μετά θάνατον ζωή και πως δεν φοβόταν», ανέφερε η ανακοίνωση.

Περισσότερα για τον Τζέρι Λι Λιούις εδώ

Βασίλης Παπαζάχος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, στις 10 Νοεμβρίου ο σεισμολόγος Βασίλης Παπαζάχος.

Ο ομότιμος καθηγητής συνδέθηκε άρρηκτα με τη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της με το μεγάλο σεισμό του 1978.

Περισσότερα για το Βασίλη Παπαζάχο, εδώ

Μίνα Αδαμάκη

Έφυγε από τη ζωή στις 11 Νοεμβρίου η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη, σε ηλικία 78 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ηθοποιός και σκηνοθέτης κέρδισε την καρδιά του κοινού με τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά «Τρεις Χάριτες».

Περισσότερα για τη Μίνα Αδαμάκη εδώ

Irene Cara

Πέθανε, σε ηλικία 63 ετών, στις 26 Νοεμβρίου, η βραβευμένη με Oscar τραγουδίστρια των επιτυχιών «Flashdance» και «Fame», Αϊρίν Κάρα.

Περισσότερα για την Irene Cara εδώ

Κίρστι Άλεϊ

Η Κίρστι Άλεϊ, η δημοφιλής ηθοποιός πέθανε τη Δευτέρα 5/12 σε ηλικία 71 ετών, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Το θάνατό της επιβεβαίωσαν με δήλωσή τους τα παιδιά της, την οποία δημοσίευσαν στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Περισσότερα για την Κίρστι Άλεϊ εδώ

Άντζελο Μπανταλαμέντι

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε στις 13 Δεκεμβρίου ο διάσημος συνθέτης που «έντυσε» μουσικά έργα του Ντέιβιντ Λιντς, όπως το Blue Velvet, το Twin Peaks και το Mulholland Drive, Άντζελο Μπανταλαμέντι.

Περισσότερα για τον Άντζελο Μπανταλαμέντι εδώ

Γιάννης Διακογιάννης

Πέθανε στις 13 Δεκεμβρίου σε ηλικία 91 ετών, ο δημοσιογράφος, συγγραφέας, ραδιοσχολιαστής και παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών, Γιάννης Διακογιάννης, βυθίζοντας στη θλίψη την ελληνική δημοσιογραφία.

Από πολλούς θεωρείτο ως ο κορυφαίος του είδους, λόγω των μεγάλων γνώσεών του πάνω στον κλασικό αθλητισμό αλλά και το ποδόσφαιρο, την εμβρίθεια στον τρόπο μετάδοσης και τη γλαφυρότητα του ύφους του.

Περισσότερα για το Γιάννη Διακογιάννη εδώ

Πελέ

Σε ηλικία 82 ετών, ο Έντσον Αράντες Ντον Νασιμέντο, ο θρυλικός Πελέ, άφησε στις 29 Δεκεμβρίου την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο.

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου, ο άνθρωπος που ανέδειξε τη Βραζιλία ως παγκόσμια δύναμη, δεν κατάφερε να βγει νικητής από τη μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Μετά από αρκετά 24ωρα νοσηλείας σε νοσοκομείο στη Βραζιλία, άφησε την τελευταία του πνοή, έχοντας δίπλα τους δικούς του ανθρώπους και νοερώς όλον τον ποδοσφαιρικό - και όχι μόνο - πλανήτη.

Περισσότερα για τον Πελέ εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ