Αλεξανδρείας Θεόδωρος στο CNN Greece: Μετά την Πανορθόδοξη θα επικοινωνήσω με τους 4 που απείχαν
Άνοιγμα προς τα τέσσερα Πατριαρχεία Μόσχας, Αντιοχείας, Γεωργίας και Βουλγαρίας που δεν παραβρέθηκαν στις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, κάνει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, όπως αποκαλύπτει στο CNN Greece.
Ο Προκαθήμενος του δεύτερου τη τάξη Πατριαρχείου σε αποκλειστική δήλωσή του στο CNN Greece, επισημαίνει: «Επιτέλους η Ορθοδοξία συνομιλεί. Επιτέλους είναι έτοιμη να δώσει ένα μήνυμα ότι και εμείς υπάρχουμε στον πλανήτη, είναι μία Εκκλησία που έχει να δώσει πολλά στο σύγχρονο άνθρωπο. Το έχουμε πάρει όλοι το μήνυμα να μιλήσουμε απλά, καρδιακά σε όλους τους ανθρώπους του 21ου αιώνα που έχουν τόσα προβλήματα επιβίωσης που βλέπουν τον ουρανό και δεν πρέπει να απογοητευθούν . Οι εκκλησίες της Ορθοδοξίας σαν οικογένεια είναι όλες μαζί. Απουσιάζουν οι τέσσερις αδελφές μας, αλλά δεν έχει σημασία γιατί θα ξανασυνέλθουμε και θα είμαστε όλοι μαζί για να δώσουμε το μήνυμα της αγάπης».
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισημαίνει ότι αμέσως μετά τη συνάντηση των Ορθοδόξων στα Χανιά, θα επικοινωνήσει μαζί τους και πιστεύει ότι την επόμενη φορά που θα συνέλθει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα είναι όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες μαζί.
Πέντε συλλήψεις για τον τραυματισμό ενός βρέφους κατά την επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη
20:29
Ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν ρωσικά διυλιστήρια και ενεργειακές υποδομές με Storm Shadow και Drones
20:17
Αλλάζει ραγδαία ο καιρός: Από τα «φθινοπωρινά» Χριστούγεννα στην «ψυχρή» Πρωτοχρονιά
20:05
Αυτοκίνητο κατέληξε στη θάλασσα στο λιμάνι του Λεωνιδίου
19:52