FOCUS

Αλεξάνδρα Μητσοτάκη: Κράτος, επιχειρηματίες και κοινωνία των πολιτών, να ενώσουν τις δυνάμεις τους

Αλεξάνδρα Μητσοτάκη: Κράτος, επιχειρηματίες και κοινωνία των πολιτών, να ενώσουν τις δυνάμεις τους

Πρόκειται για μια Ελληνίδα που έχει επιδείξει έντονη κοινωνική δράση από το 1998 οπότε και ίδρυσε την Action Aid Ελλάς, μια διεθνή οργάνωση που από το 1972 πασχίζει να αλλάξει τις ζωές των φτωχότερων και πιο αδικημένων ανθρώπων ενώ σήμερα δουλεύει με περισσότερα από 15 εκατομμύρια άτομα σε 45 χώρες για έναν καλύτερο, δικαιότερο κόσμο για όλους.

 

Πιστεύοντας πως η ελληνική κοινωνία επιδεικνύει ευαισθησία και φιλότιμο, τάσσεται υπέρ των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναπτύξουν οι πολίτες, ενώ θεωρεί πως η λύση θα δοθεί μόνο εάν ενεργοποιηθούν τα μέλη των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων.

Από το 2009 τελεί χρέη προέδρου στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο του Παρισιού, το οποίο προωθεί τον ελληνικό Πολιτισμό στη Γαλλία ενώ παράλληλα διδάσκει σεμινάριο με θέμα την Πολιτική Οικονομία και Ανάπτυξη στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι. Έτσι, τη στιγμή που οι πολιτισμικές αξίες βρίσκονται σε αναθεώρηση στη χώρα μας, ένας οργανισμός στο Παρίσι προάγει τον ελληνικό πολιτισμό.

Τέλος, ενστερνιζόμενη την άποψη πως το τρίπτυχο της σύμπραξης Κράτος, Επιχειρηματικός Κόσμος και Κοινωνία των Πολιτών, μπορεί να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα, με φορέα την Action Aid Ελλάς, ιδρύθηκε η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση AFI (Action Finance Initiative) με στόχο τη διείσδυση και την καθιέρωση του «μικροδανεισμού» στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ