FOCUS

Ορκωμοσία Τραμπ: Τι θα πει ο Πατούλης στον νέο πλανητάρχη

Ορκωμοσία Τραμπ: Τι θα πει ο Πατούλης στον νέο πλανητάρχη
reuters

«Δέχτηκα την πρόσκληση από την ελληνοαμερικάνικη επιτροπή που ήταν κοντά στον Τραμπ και κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας αλλά και τώρα απαρτίζει την εξουσιαστική του ομάδα· μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο Γιώργος Τζιτζίκος» λέει στο CNN Greece ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Μιλήσαμε με τον Γιώργο Πατούλη λίγες ώρες προτού αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον.

Όπως λέει στο CNN Greece, η πρόκληση έγινε από το πολύ στενό επιτελείο του Τραμπ συγκεκριμένα από τον αναπληρωτή βοηθό του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Τζιτζίκο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (κεντρική ένωση δήμων Ελλάδος) και του ιατρικού συλλόγου Αθηνών θα ταξιδέψει την Τετάρτη ώστε να μπορέσει να παρευρεθεί σε μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στις 19 Ιανουαρίου, στην Ουάσινγκτον.

Εκεί θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με ελληνοαμερικάνους επιχειρηματίες οι οποίοι στήριξαν τον Ντόναλντ Τραμπ και έχουν αγκαλιάσει τις προσπάθειες για να την προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού στη χώρα μας, μια εκστρατεία στην οποία ηγείται ο Γιώργος Πατούλης με την ιδιότητα του επικεφαλής του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Ο Ιατρικός Τουρισμός μπορεί να αποτελέσει στα επόμενα χρόνια έναν βραχίονα ανάπτυξης που θα δημιουργήσει στη χώρα μας μεγάλες προϋποθέσεις για νέες θέσεις εργασίας. Το μέλημα μας είναι να γυρίσουν οι νέοι επιστήμονες οι οποίοι κατά χιλιάδες έχουν φύγει από την χώρα μας για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό» λέει ο Γιώργος Πατούλης.

Ντόναλντ Τραμπ

«Η ορκωμοσία είναι η στιγμή μας στην αμερικανική ιστορία και θέλω να είστε μαζί μου την ημέρα της ορκωμοσίας. Στις 20 Ιανουαρίου στο Εθνικό Πάρκο θα είναι καταπληκτικά και το πιο σημαντικό είναι ότι θα κάνουμε την Αμερική ξανά μεγάλη. Θα σας δω στις 20 Ιανουαρίου.»

Με αυτό το μήνυμα μέσω λογαριασμού που δημιουργήθηκε στο twitter ειδικά για την ορκωμοσία του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, o Ντόναλντ Τραμπ καλεί τους αμερικανούς πολίτες να δώσουν το παρών στο Εθνικό Πάρκο της Ουάσιγκτον την ερχόμενη Παρασκευή.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ορκωμοσία του κυριαρχεί σε όλους τους προσωπικούς λογαριασμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εδώ και μια εβδομάδα.

https://www.instagram.com/p/p

Ο Ντόναλτ Τραμπ έχει δηλώσει πολλές φορές φανατικός χρήστης του διαδικτύου και επιμένει ότι θα συνεχίσει ως 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ να χειρίζεται ο ίδιος τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Το παράδειγμα του ακολουθούν και τα παιδιά του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ανέβασε την πρόσκληση για την ορκωμοσία στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/p

Η Ιβάνκα Τραμπ, η πιο αγαπημένη του, έχει πολύ έντονη δράση στα σόσιαλ μίντια και μέσω αυτών ανακοίνωσε τα νέα καθήκοντα που θα αναλάβουν τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγος της στο πλευρό του πατέρα της και νέου προέδρου των ΗΠΑ.

«Εγώ και ο σύζυγός μου, Τζάρεντ μαζί με όλη μας την οικογένεια θα μετακομίσουμε στην Ουάσιγκτον, όπου ο Τζάρεντ θα αναλάβει καθήκοντα Ανώτερου Συμβούλου του Προέδρου. [...] Είμαι ευγνώμων για την βροχή μηνυμάτων που έχω δεχθεί από ανθρώπους απ' όλη την Αμερική, οι οποίοι έχουν μοιραστεί μαζί μου τις σκέψεις τους και τις προτάσεις τους πάνω σε θέματα της ειδίκευσης τους με τα οποία θέλω να ασχοληθώ με πάθος. Μεταξύ αυτών είναι η εκπαίδευση και η χειραφέτηση των γυναικών και των κοριτσιών. [...] Είμαι πρόθυμη να ακούσω περισσότερα από εκείνους καθώς είμαι αποφασισμένη να υπηρετήσω την πατρίδα μας, με τον πιο κατάλληλο τρόπο.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ