FOCUS

Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο CNN Greece: Δεχθείτε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία

Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο CNN Greece: Δεχθείτε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία

Ηχηρό μήνυμα εναντίον του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και όλων εκείνων που υποκινούν επεισόδια εναντίον των παιδιών προσφύγων και μεταναστών που παρακολουθούν μαθήματα στα ελληνικά σχολεία στέλνει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β σε αποκλειστική δήλωσή του στο CNN Greece.

Ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σε ερώτηση του CNN Greece, για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία απάντησε κατηγορηματικά: «Το καταδικάζω απεριφράστως» και υπενθύμισε ότι και οι Έλληνες ξέρουν από φτώχεια και ξεριζωμό, θυμίζοντας τους Πόντιους και τους Μικρασιάτες.

tsimblaki patriarxis

Σύνθεση: CNN Greece

Πρόσθεσε δε ότι "πρέπει να δεχόμαστε αυτά τα παιδιά καθώς όταν μεγαλώσουν με ευγνωμοσύνη θα θυμούνται ότι κάποτε φιλοξενήθηκαν στην Ελλάδα, έμαθαν τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα". «...Και πιστέψτε με θα είναι οι πιο γνήσιοι, άδολοι και πραγματικοί πρεσβευτές της πατρίδας μας», είπε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο CNN Greece και συμπλήρωσε:

«Δεχθείτε τη συμβουλή από τον Πατριάρχη της ιεραποστολής, Θεόδωρο Β’ που ζει τόσα χρόνια στις Αφρικανικές σαβάνες και χτίζει τόσα σχολεία, δεχθείτε αυτά τα παιδιά, είναι τα πιο ωραία πλάσματα του κόσμου, στα οποία πρέπει να τους δώσουμε τη μεγάλη ευκαιρία που δίνουμε και στα δικά μας παιδιά... Ας δεχθούμε αυτά τα παιδιά, δεν θα κάνουν κακό στα δικά μας. Θα τους μάθουν ότι η Ελλάδα δεν είναι το κέντρο του κόσμου αλλά ότι ο κόσμος είναι μία μικρή γειτονιά».

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας διηγήθηκε την προσωπική του εμπειρία από το πρόσφατο ταξίδι του στο Κονγκό, όπου ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, παρέλασαν μπροστά του 9.000 παιδιά της Αφρικής. Όπως είπε ο Θεόδωρος Β', η Ελληνική Κοινότητα στο Λουμπουμπάσι, αριθμεί 500 μέλη ευκατάστατων Ελλήνων οι οποίοι βοηθούν τα παιδιά της Αφρικής και στηρίζουν το έργο του Πατριαρχείου.

«Είναι οι πρώτοι ευεργέτες, μας βοηθούν στο έργο μας και αγαπούν τα παιδιά της Αφρικής. Τους δίνουν φαγητό και είναι ένα παράδειγμα για την πατρίδα μας. Η Ελλάδα μας πάντα ήταν φιλόξενη. Η Ελλάδα ξέρει από φτώχεια, ξέρει από ξεριζωμό...», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Κραυγή αγωνίας των Χριστιανών που ζουν στη «Μαύρη Ήπειρο»

Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο CNN Greece: Σε 42 κράτη της Αφρικής έχουμε ιεραποστολικό έργο

Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο CNN Greece: Η αγορά της Αιγύπτου είναι θετική

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ενισχύει το ρόλο των γυναικών στην Εκκλησία

Άγ. Γεώργιος, Κάιρο: ξεφυλλίζοντας την ιστορία του εμβληματικού μοναστηριού

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα

Ο Πάπας έστειλε ευχετήρια επιστολή στον... Πάπα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ