FOCUS

Ιωσήφ - Ακριβή: Στη Σύρο ο έρωτας δόγμα δεν «κοιτά» (vid)

Ιωσήφ - Ακριβή: Στη Σύρο ο έρωτας δόγμα δεν «κοιτά» (vid)

Μια φορά και ένα καιρό στην Αθήνα (συγκεκριμένα πριν από δέκα χρόνια) ο Ιωσήφ συνάντησε την Ακριβή και η Ακριβή τον Ιωσήφ.

cnn greece iosif akrivi

Ο έρωτάς τους κεραυνοβόλος. Όλοι μιλούσαν, φίλοι και συγγενείς, για το πόσο ταιριάζει ο ένας με τον άλλο. Σύντομα ξεκίνησαν να κάνουν σχέδια για το κοινό τους μέλλον και άρχισαν τις προσωπικές εξομολογήσεις.

Ο Ιωσήφ Ρούσσος και η Ακριβή Γεωργίου είναι ένα από τα εκατοντάδες μικτά ζευγάρια που ζουν στη Σύρο. Ο Ιωσήφ είναι Καθολικός και η Ακριβή Ορθόδοξη.

O Ιωσήφ εργάζεται στα ναυπηγεία στο Νεώριο. Ήταν εκείνος που υποδέχθηκε πριν από λίγες εβδομάδες τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη Δωρόθεο στο ναυπηγείο και τον οδήγησε να ανέβει σε ύψος δεκάδων μέτρων στο γερανό που χειρίζεται. Η Ακριβή εργάζεται σε φροντιστήριο και ασχολείται με την ανατροφή των παιδιών τους.
Σύνθεση: CNN Greece

Το CNN Greece συνάντησε την Ακριβή και τον Ιωσήφ στην Ερμούπολη στη Σύρο, στο εντυπωσιακό νεοκλασικό κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Είχαμε μια ευχάριστη συζήτηση με χιούμορ, χαμόγελα, πολλές προσωπικές αποκαλύψεις, ενδεικτική της συμβίωσης Ορθοδόξων και Καθολικών στο νησί.

Πώς γνωρίσθηκε ο Ιωσήφ με την Ακριβή; Τι σκέφτηκαν όταν έμαθαν ότι ανήκουν σε διαφορετικό Χριστιανικό δόγμα; Οι γονείς τους πώς αντέδρασαν; Πώς ήταν ο γάμος σε δύο ναούς, στον Ορθόδοξο και στον Καθολικό; Τα παιδιά τους βαπτίσθηκαν Καθολικά ή Ορθόδοξα; Αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο; Έχει τεθεί θέμα να αλλάξει κάποιος από τους δύο δόγμα;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ