Π. Καψάσκης: Ο πολιτισμός ως εργαλείο της διπλωματίας
Το πρώτο Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας δημιουργήθηκε στην Ελλάδα με στόχο τη μελέτη, τη διάδοση και την ανάλυση όλων των πτυχών της πολιτιστικής διπλωματίας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece, o ιδρυτής και πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Πέτρος Καψάσκης μιλά για τους στόχους, ο βασικός των οποίων είναι να επανέλθει ο άνθρωπος στο επίκεντρο της κοινωνίας.
Ο κ. Καψάσκης επισημαίνει ότι η κρίση μπορεί να έχει επικεντρωθεί στην οικονομία, αλλά πρωτίστως είναι πολιτιστική.
Ποιο είναι το πεδίο δράσης του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας;
Ο κ. Καψάσκης αποκαλύπτει στο CNN Greece, ότι έχει εισηγηθεί νέους τομείς διπλωματίας με σκοπό την εξωστρέφεια της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρει τη διπλωματία των μουσείων, της γαστρονομίας που βασίζεται στην κουζίνα ενός λαού και την εκκλησιαστική διπλωματία που αφορά στο πως η θρησκεία συμβάλει στη δημιουργία και ανασυγκρότηση νοοτροπιών των λαών.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας χρηματοδοτείται από ιδιώτες. Η επίσημη πρώτη παρουσίασή του αναμένεται να γίνει στις 26 Ιουνίου στον Ιανό.
Χέγκσεθ: Θέλουμε να καταστρέψουμε τις ενεργειακές υποδομές του Ιράν - Ο κόσμος να ευχαριστεί τον Τραμπ
14:42
Ο ΕΟΠΥΥ προειδοποιεί για απάτη μέσω παραπλανητικών μηνυμάτων – Τι να προσέξουν οι πολίτες
14:42
Έρχεται voucher 3.000 ευρώ για κάθε πρατήριο καυσίμων - Τα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης
14:35
Μετσόλα: Αν η ΕΕ θέλει να μιλά «τη γλώσσα της ισχύος», πρέπει να εδραιωθεί ως οικονομική δύναμη
14:33