ΚΟΣΜΟΣ

Αποκλειστικό CNN Greece: Πόλη «φάντασμα» η Νέα Υόρκη του κορωνοϊού

Αποκλειστικό CNN Greece: Πόλη «φάντασμα» η Νέα Υόρκη του κορωνοϊού

Σκηνικό βγαλμένο από εσχατολογικό σενάριο του Χόλιγουντ θυμίζει το ερημωμένο κέντρο της Νέας Υόρκης. Περίπου το 56% των νέων λοιμώξεων από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ προέρχονται από την περιοχή της Νέας Υόρκης.

Σκηνικό βγαλμένο από εσχατολογικό σενάριο του Χόλιγουντ θυμίζει η ερημωμένη Νέα Υόρκη. Περίπου το 56% των νέων λοιμώξεων από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ προέρχονται από την περιοχή της Νέας Υόρκης.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Υγείας, Δρ. Άντονι Φαούτσι, ένας από τους γνωστότερους ειδικούς λοιμωξιολόγους και σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την εκτίμηση, με επιφύλαξη όπως επισήμανε, ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ μπορεί να φτάσουν τις 100.000-200.000. «Με βάση αυτά που βλέπουμε σήμερα, θα έλεγα μεταξύ 100.000-200.000, είπε ο Φαούτσι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να μην επιβάλει «καραντίνα» σε τμήματα της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσι και του Κονέκτικατ και αντ’ αυτού να εκδώσει απλώς ταξιδιωτική σύσταση για την περιοχή, μετά από εντατικές διαβουλεύσεις στον Λευκό Οίκο.

«Μετά από συζητήσεις με τον πρόεδρο καταστήσαμε σαφές και συμφωνήσαμε ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να κάνουμε αυτό που λέμε αυστηρή σύσταση» δήλωσε ο Δρ. Άντονι Φαούτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στο CNNi.

«Ο λόγος για αυτό είναι ότι δεν θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να

πιέσουμε τα πράγματα σε σημείο που θα δημιουργούσαν μεγαλύτερη δυσκολία, ηθικά και με άλλους τρόπους, όταν μπορούμε πιθανώς να πετύχουμε τον ίδιο στόχο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ