ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τη Λουιζιάνα - Σοβαρές ζημιές σε σπίτια

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τη Λουιζιάνα - Σοβαρές ζημιές σε σπίτια
Ερείπια κατοικίας στη Λουιζιάνα μετά το πέρασμα ανεμοστρόβιλου AP Photo

Ανεμοστρόβιλος έπληξε το βράδυ της Τρίτης την Λουιζιάνα των ΗΠΑ, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε οικίες, ενώ υπάρχουν αναφορές για έναν νεκρό.

«Ισχυρός ανεμοστρόβιλος στο έδαφος στη Νέα Ορλεάνη! Βρείτε καταφύγιο τώρα αμέσως!», ανέφερε μέσω Twitter η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) από τη Νέα Ορλεάνη στις 20:35 (τοπική ώρα· σήμερα στις 04:35 ώρα Ελλάδας).

«Μεγάλες ζημιές σε σπίτια» αναφέρθηκαν στο Άραμπι, προάστιο ανατολικά της Νέας Ορλεάνης, ανέφερε μέσω Facebook το γραφείο του σερίφη της ενορίας Σεντ Μπερνάρντ.

«Βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης για να βοηθηθούν κάτοικοι που παγιδεύτηκαν μέσα στα σπίτια τους», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Άραμπι, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο αξιωματούχος του Σεντ Μπερνάρντ, που περιλαμβάνει αρκετές πόλεις.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα και μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν διαλυμένα σπίτια, πεσμένους στύλους του δικτύου ηλεκτροδότησης, συντρίμμια σκορπισμένα στους δρόμους.

«Οι υπηρεσίες της πολιτείας βοηθούν τους τοπικούς αξιωματούχους να αποτιμήσουν τις ζημιές και τις συνέπειες αυτού του ανεμοστρόβιλου», ανέφερε ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας, ο Τζον Μπελ Έντουαρντς.

Ο ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε από σειρά καταιγίδων που έπληξαν την Τρίτη τις νότιες ΗΠΑ. Άλλοι ανεμοστρόβιλοι παρατηρήθηκαν στο ανατολικό Τέξας νωρίτερα και δεν αποκλείεται να χτυπήσουν κι άλλοι «τις επόμενες ώρες», προειδοποίησε η NWS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ