ΚΟΣΜΟΣ

Στέψη Καρόλου: Η ζωή του βασιλιά της Βρετανίας μέσα από 10 φωτογραφίες

Στέψη Καρόλου: Η ζωή του βασιλιά της Βρετανίας μέσα από 10 φωτογραφίες
Ο 20χρονος Κάρολος τον Ιούνιο του 1969 με τη στολή του Αρχιστράτηγου του Βασιλικού Τάγματος της Ουαλίας (AP PHOTO, FILE)

70 χρόνια αναμονής για να ανέβει στο θρόνο, η μεγαλύτερη από οποιονδήποτε άλλον διάδοχο στη βρετανική Ιστορία. 35 χρόνια αναμονής για να παντρευτεί τον πρώτο του και μεγαλύτερο έρωτα. Ο Κάρολος Γ΄ της Αγγλίας χρειάστηκε να κάνει πολλή υπομονή στη ζωή του.

Από τη γέννησή του, ο Τσαρλς Φίλιπ Άρθουρ Τζορτζ ανατρεφόταν για να γίνει μια μέρα βασιλιάς. Ήρθε στη ζωή στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 14 Νοεμβρίου 1948, τη 12η χρονιά της βασιλείας του παππού του, Γεωργίου ΣΤ΄.

Ήταν μόλις 3 ετών όταν η μητέρα του έγινε βασίλισσα κι εκείνος διάδοχος του θρόνου.

Ήταν ο πρώτος διάδοχος που μεγάλωσε κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, τα οποία θα τον ακολουθούσαν σε όλη του τη ζωή, φωτίζοντάς τον άλλοτε κολακευτικά και άλλοτε – τις περισσότερες φορές – όχι.

Από το 1981 έως το 1996 ήταν παντρεμένος με την Νταϊάνα Σπένσερ, με την οποία απέκτησαν δύο γιους, τους πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι. Το 2005 παντρεύτηκε την Καμίλα Πάρκερ – Μπόουλς, την οποία είχε πρωτογνωρίσει και ερωτευτεί το 1970.

Αυτή είναι η ζωή του μέσα από 10 φωτογραφίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ