ΚΟΣΜΟΣ

Ανακαίνιση στο εσωτερικό του «αρχαιοελληνικού» κοινοβουλίου της Αυστρίας

Ανακαίνιση στο εσωτερικό του «αρχαιοελληνικού» κοινοβουλίου της Αυστρίας

Το κοινοβούλιο της Αυστρίας, που βρίσκεται στη λεωφόρο Ρίνγκστρασε της Βιέννης ανακαινίζεται και αποκτά μια μοντέρνα και γεμάτη χρώματα νότα.

Το κτίριο ανεγέρθηκε για το ανωτέρω κοινοβούλιο στο διάστημα 1874 και 1884, σύμφωνα με τα σχέδια του αρχιτέκτονα Θεόφιλου Χάνσεν.

Ο αρχιτεκτονικός ρυθμός του κτηρίου θα έπρεπε, σύμφωνα με τον Χάνσεν, να θυμίζει την αρχαία Ελλάδα, το «λίκνο της δημοκρατίας». Το αρχιτεκτονικό αυτό στυλ αποκαλείται Ιστορισμός.

Το κτίριο διαθέτει δύο μεγάλες αίθουσες συνεδριάσεων, οι οποίες συνδέονται μέσω της δεσπόζουσας μεσαίας πτέρυγας, όπου κυριαρχεί η αίθουσα των κιόνων. Με τον τρόπο αυτό, το κτήριο ανταποκρινόταν στο διάταγμα του Φεβρουαρίου του 1861 περί αναδόμησης της Άνω Βουλής που αποτελείτο από δύο σώματα, το σώμα των Αντιπροσώπων και το σώμα των Ευγενών.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το κτήριο της Βουλής υπέστη μεγάλες ζημίες από τους βομβαρδισμούς και το ήμισυ του κυρίως οικοδομήματος καταστράφηκε.

Κατά τα επόμενα έτη έως το 1956 πραγματοποιήθηκε ανοικοδόμηση του κτηρίου.

Η αίθουσα συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου διαμορφώθηκε σε σύγχρονο και λειτουργικό ύφος, ενώ οι υπόλοιποι δημόσιοι εσωτερικοί χώροι καθώς και η εξωτερική όψη του κτηρίου της Βουλής αποκαταστάθηκαν σχεδόν πιστά, σύμφωνα με την αρχική μορφή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ