Βαρκελώνη: Oι Καταλανοί τιμούν τα θύματα των επιθέσεων
Στην εμβληματική βασιλική της Σαγράδα Φαμίλια τίμησαν οι κάτοικοι της Βαρκελώνης τη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Καταλονία, την ίδια ώρα που οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται σε έναν ιμάμη, ο οποίος ενδέχεται να ριζοσπαστικοποίησε τους νεαρούς δράστες.
Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, η βασίλισσα Λετίθια, ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν παρέστησαν στην τελετή όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες άνθρωποι. Πολλοί από τους παρευρισκόμενους απαθανάτιζαν τη στιγμή τραβώντας φωτογραφίες με τα κινητά τηλέφωνά τους.
Μολονότι ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Χουάν Ιγνάθιο Θόιδο ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο πυρήνας των τζιχαντιστών "εξαρθρώθηκε", η αστυνομία αναζητεί ακόμη τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ. Πρόκειται για έναν 22χρονο Μαροκινό που ενδέχεται να ήταν ο οδηγός του μικρού φορτηγού που παρέσυρε δεκάδες πεζούς στη Βαρκελώνη, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη τόσο για αυτήν την επίθεση όσο και για εκείνη που ακολούθησε, λίγες ώρες αργότερα, στο Καμπρίλς, 120 χιλιόμετρα νοτίως της Βαρκελώνης, όπου ένα αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε μία γυναίκα ενώ τραυμάτισε άλλους έξι ανθρώπους. Οι πέντε επιβαίνοντες σε αυτό το όχημα σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.
SPONSORED
ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για παράσυρση 24χρονης: Eπιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο σε σημείο χωρίς διάβαση
13:46
Ιράν: Η Τεχεράνη κατηγορεί τη ΔΟΑΕ για πολιτικοποίηση της εποπτείας του πυρηνικού της προγράμματος
13:29
Νεκρό ένα βρέφος από ισραηλινά πυρά στη Χεβρώνα - Τραυματίες οι γονείς του
13:25
Αχτσιόγλου για Τσίπρα: «Τυχόν συνέργειες μένουν να φανούν, τίποτα δεν είναι προεξοφλημένο»
13:13