ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες στην Οδησσό, βομβαρδισμοί σε Λουχάνσκ και Μαριούπολη

LIVEBLOG Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες στην Οδησσό, βομβαρδισμοί σε Λουχάνσκ και Μαριούπολη
Μαίνονται οι μάχες στην Ουκρανία AP Photo/Petros Giannakouris

Με μια ματιά:

  • Απέτυχε και σήμερα η εκκένωση αμάχων από τη Μαριούπολη
  • Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν δύο συγκροτήματα κατοικιών και μια στρατιωτική εγκατάσταση στην Οδησσό - Τουλάχιστον 5 νεκροί και 12 τραυματίες.
  • Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στο Λουχάνσκ και τη Μαριούπολη - Κραυγή αγωνίας για τους παγιδευμένος αμάχους στην Αζοφστάλ - Βομβαρδισμοί και στο Μικολάιβ. Μονάδες του ρωσικού στρατού έχουν καταλάβει διάφορες θέσεις και οχυρώνονται στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ενημέρωση του ουκρανικού γενικού επιτελείου.
  • Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως οι σύμμαχοι παραδίδουν τα όπλα, τα οποία ζήτησε το Κίεβο, προσθέτοντας πως θα βοηθήσουν στο να σωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Είπε, επίσης, πως τα σχόλια που έκανε Ρώσος στρατηγός σχετικά με την ανάγκη σύνδεσης με τη Μολδαβία δείχνουν ότι η Μόσχα θέλει να εισβάλει σε άλλες χώρες.
  • Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα την Τρίτη, καθώς και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ακολούθως, την Πέμπτη, ο κ. Γκουτέρες θα βρεθεί και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα.
  • Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να έχει τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι το Σαββατοκύριακο με την ελπίδα να συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη για να τερματιστεί ο πόλεμος.