ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG Βόμβες φωσφόρου στο Ντονμπάς καταγγέλλει το Κίεβο - 600 τραυματίες στο Αζοφστάλ

LIVEBLOG Βόμβες φωσφόρου στο Ντονμπάς καταγγέλλει το Κίεβο - 600 τραυματίες στο Αζοφστάλ
Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που προκλήθηκε από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο, την Πέμπτη AP Photo/Emilio Morenatti

Τις επιθέσεις τους στην Ουκρανία κλιμακώνουν τις τελευταίες ώρες οι Ρώσοι, καθώς διαψεύδεται στην πράξη το σενάριο που ήθελε τον Πούτιν να επικεντρώνεται στα ανατολικά και το κομμάτι του Ντονμπάς

Με μια ματιά:

  • Το Κίεβο έγινε χθες Πέμπτη στόχος ρωσικών βομβαρδισμών, στη διάρκεια επίσκεψης του γ.γ.του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην ουκρανική πρωτεύουσα. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.
  • Μία δημοσιογράφος του ελεύθερου ραδιοφώνου της Ουκρανίας σκοτώθηκε κατά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο. Η Βέρα Χίριτς βρισκόταν στο σπίτι της όταν ένας πύραυλος χτύπησε το κτήριο της, σύμφωνα με δήλωση του Radio Liberty.
  • Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία για προσπάθεια ταπείνωσης του ΟΗΕ με τις επιθέσεις στο Κίεβο.
  • Ένας 22χρονος Αμερικανός πολίτης και πρώην πεζοναύτης σκοτώθηκε τη Δευτέρα ενώ πολεμούσε στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων, είπε η οικογένειά του στο CNNi.
  • H Bρετανία ανακοίνωσε ότι στέλνει ειδικούς στην Ουκρανία, προκειμένου να συμβάλλουν στη συλλογή στοιχείων για να κινηθεί νομική διαδικασία σχετικά με διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.
  • Η Μόσχα απέρριψε τις εκκλήσεις να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για το άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου ώστε να απομακρυνθούν μαχητές και άμαχοι που βρίσκονται παγιδευμένοι στη χαλυβουργία Αζοφστάλ της Μαριούπολης.