ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανός σκοτώθηκε πολεμώντας κατά του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία

Αμερικανός σκοτώθηκε πολεμώντας κατά του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία
O 22χρονος Γουίλι Γιόζεφ Κάνσελ

Ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε πολεμώντας στο πλευρό των Ουκρανικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Πρόκειται για τον 22χρονο Γουίλι Γιόζεφ Κάνσελ, ο οποίος εργαζόταν σε ιδιωτική στρατιωτική εργολαβική εταιρεία. Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο Κάνσελ εστάλη στην Ουκρανία από την εταιρεία του και πολεμούσε επί πληρωμή μέχρι την ημέρα του θανάτου του, την προηγούμενη Δευτέρα.

«Ήθελε να πάει εκεί γιατί πίστευε τον σκοπό για τον οποίο πολεμούν στην Ουκρανία και ήθελε να είναι μέρος του», δήλωσε στο CNNi η μητέρα του πρώην πεζοναύτη.

Ο Κάνσελ έφτασε στην Πολωνία στις 12 Μαρτίου και διέσχισε τα ουκρανικά σύνορα την επόμενη ημέρα μαζί με άλλους υπαλλήλους της εταιρείας, όλοι τους από διαφορετικές χώρες.

Η μητέρα του 22χρονου ειδοποιήθηκε ότι το πτώμα του γιου της δεν έχει βρεθεί ακόμη. Ήταν πατέρας ενός παιδιού μόλις 7 μηνών.

«Ήταν ένας άνθρωπος που πραγματικά σκεφτόταν τους άλλους. Πάντα έβαζε τους πάντες μπροστά από τον εαυτό του, ακόμα και όταν οι καταστάσεις ήταν τόσο αγχωτικές», λέει η μητέρα του. «Έκανε τους πάντες να γελούν και να είναι ήρεμοι. Ήταν ο άνθρωπος που σήκωνε το ανάστημά του όταν όλοι οι άλλοι έκαναν πίσω».

Την Πέμπτη και η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός Βρετανού πολίτη στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι οι Αρχές «αναζητούν επειγόντως περισσότερες πληροφορίες για έναν ακόμη που αγνοείται».

American killed fighting alongside Ukrainian forces in Ukraine, by Ellie Kaufman and Clarissa Ward, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ