ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG: Πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου – Στο Αζοφστάλ παραμένουν υψηλόβαθμοι Ουκρανοί διοικητές

LIVEBLOG: Πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου – Στο Αζοφστάλ παραμένουν υψηλόβαθμοι Ουκρανοί διοικητές
Ουκρανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν το πολιορκημένο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη της Ουκρανίας (Russian Defense Ministry Press Service via AP)

Σε «παρατεταμένη φάση» φαίνεται να μπαίνει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία με τη Μόσχα να επιδιώκει να κυριεύσει ολόκληρο το Ντονμπάς –το ανατολικό τμήμα της χώρας– και να επιβάλλει κατοχή στον νότο.

Με μια ματιά:

  • Το πρόγραμμα των 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ενεργειακή απεξάρτηση από την Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
  • Παραδέχτηκε την ενοχή του ο Ρώσος στρατιώτης που κατηγορείται για έγκλημα πολέμου στην Ουκρανία, στην πρώτη τέτοια δίκη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο.
  • Αβέβαιη είναι η τύχη εκατοντάδων Ουκρανών μαχητών που παραδόθηκαν στην χαλυβουργία Azovstal της Μαριούπολης για να οδηγηθούν σε εδάφη που ελέγχονται από τις ρωσικές δυνάμεις. Η εμβληματική πόλη - λιμάνι έπεσε την Τρίτη εξ ολοκλήρου στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων.
  • Επίσημο αίτημα προσχώρησης στο ΝΑΤΟ κατέθεσαν σήμερα, Τετάρτη, η Φινλανδία και η Σουηδία, την ώρα που η Τουρκία εξακολουθεί να απειλεί με βέτο.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο live του CNN Greece: