ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG: Στον Λευκό Οίκο οι ηγέτες Φινλανδίας-Σουηδίας - Δεύτερο «όχι» Ερντογάν σε ένταξη στο ΝΑΤΟ

LIVEBLOG: Στον Λευκό Οίκο οι ηγέτες Φινλανδίας-Σουηδίας - Δεύτερο «όχι» Ερντογάν σε ένταξη στο ΝΑΤΟ
Θερμή υποδοχή Μπάιντεν στους ηγέτες Φινλανδίας και Σουηδίας στον Λευκό Οίκο (AP Photo/Andrew Harnik)

Με μια ματιά:

  • Τον πρόεδρο της της Φινλανδίας, Σαούλι Νιινίστο, και την πρωθυπουργό της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, υποδέχθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο, την επομένη της κατάθεσης του επίσημου αιτήματος των δύο σκανδιναβικών χωρών για την προσχώρησή τους στο ΝΑΤΟ.
  • Νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας και δεύτερο «όχι» στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εμφανίζεται ενοχλημένος μετά το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον.
  • Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η δίκη του 21χρονου Ρώσου στρατιώτη που κατηγορείται για έγκλημα πολέμου στην Ουκρανία. Ο Βαντίμ Σισιμαρίν ζήτησε συγχώρεση από τη χήρα του 62χρονου άνδρα, τον οποίο κατηγορείται ότι σκότωσε στη βορειοανατολική Ουκρανία
  • Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σκοπεύει να παρατείνει τον στρατιωτικό νόμο και την επιστράτευση για άλλους τουλάχιστον τρεις μήνες.
  • Εδαφικά κέρδη κατέγραψε ο ουκρανικός στρατός στην περιοχή γύρω από το Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, την ώρα που συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην περιφέρεια του Ντονμπάς, με νέες απώλειες αμάχων.
  • Ουκρανικά στρατεύματα απελευθέρωσαν την Τετάρτη το χωριό Ντεμεντίεβκα, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, προελαύνοντας σε βόρειο τομέα της περιοχής.
  • Σε εξέλιξη βρίσκονται μάχες στο χωριό Ντοβχένκε, περίπου 25 χιλιόμετρα από τη Σλοβιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία αλλά και γύρω από τις πόλεις Λίμαν, Μπαχμούτ, Αβντιίβκα και κοντά στη Σεβεροντονιέτσκ στην περιφέρεια Λουχάνσκ.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας μέσα από το live του CNN Greece: