ΚΟΣΜΟΣ

Λας Βέγκας: Το ιδιόχειρο σημείωμα του δράστη – Ήθελε πολλούς νεκρούς

Λας Βέγκας: Το ιδιόχειρο σημείωμα του δράστη – Ήθελε πολλούς νεκρούς
REUTERS/ CHRIS WATTIE

Με κάθε λεπτομέρεια είχε σχεδιάσει την επίθεση ο μακελάρης του Λας Βέγκας που σκόρπισε το θάνατο, σκοτώνοντας 58 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες ακόμα.

Οι αστυνομικοί που εισέβαλαν στη σουίτα του ξενοδοχείου Mandalay Bay, από όπου πραγματοποίησε την επίθεση ο Στίβεν Πάντοκ, βρήκαν ένα ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο είχε κάνει ακριβείς υπολογισμούς για την απαιτούμενη τροχιά των πυρών, ώστε να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

"Είχε γράψει την απόσταση, το ύψος που βρισκόταν, την πορεία που θα έκανε η σφαίρα που προοριζόταν για το πλήθος. Ήξερε ακριβώς που να πυροβολήσει ώστε να πετύχει τους στόχους του από εκεί", ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Το δωμάτιο που είχε κλείσει ο Πάντοκ βρισκόταν στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου, το οποίο απείχε μόλις 360 μέτρα από τον χώρο του τραγικού συμβάντος.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο Πάντοκ είχε υπολογίσει την απόσταση, αλλά και την ταχύτητα του ανέμου, όπως και την γωνία από την οποία θα πυροβολούσε, με προφανή σκοπό να αυξήσει τον αριθμό των θυμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ