ΚΟΣΜΟΣ

«Πύρινο χαλάζι» θα ρίξει στον Τραμπ η Βόρεια Κορέα

«Πύρινο χαλάζι» θα ρίξει στον Τραμπ η Βόρεια Κορέα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ρι Γιονγκ Χο REUTERS/ SHANNON STAPLETON

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ρι Γιονγκ Χο, σε σημερινή του δήλωση, τόνισε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «άναψε το φυτίλι του πολέμου» με τη Βόρεια Κορέα, μεταδίδει με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Με την πολεμική και τρελή δήλωση του Τραμπ στα Ηνωμένα Έθνη, μπορείτε να πείτε, ότι έχει ανάψει το φυτίλι του πολέμου εναντίον μας», ανέφερε ο Ρι. «Πρέπει να διευθετήσουμε τo θέμα, μόνο με ένα χαλάζι φωτιάς, όχι λόγια».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέτειναν τις πιέσεις τους στη Βόρεια Κορέα, ως απάντηση στις πυραυλικές δοκιμές της Πιονγκγιανγκ. Όπως ανακοίνωσαν οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Ronald Reagan, διεξάγει γυμνάσια μαζί με ένα ιαπωνικό πολεμικό πλοίο στα ύδατα γύρω από την Οκινάουα νοτιοδυτικά της κορεατικής χερσονήσου.

Προηγήθηκε αμερικανική επίδειξη δύναμης, με την πτήση δύο υπερηχητικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών B-1B, στην κορεατική χερσόνησο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ