ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικά γυμνάσια στην Κορεατική χερσόνησο

Αμερικανικά γυμνάσια στην Κορεατική χερσόνησο
Φωτογραφία αρχείου Courtesy Jake Greenberg/U.S. Navy/Handout via REUTERS

Εντείνουν τις πιέσεις που ασκούν στη Βόρεια Κορέα οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως απάντηση στις πυραυλικές δοκιμές στις οποίες έχει προχωρήσει η Πιονγκγιάνγκ.

Εκτός από την πτήση δύο υπερηχητικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών B-1B, στην κορεατική χερσόνησο, οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Ronald Reagan, διεξάγει γυμνάσια μαζί με ένα ιαπωνικό πολεμικό πλοίο στα ύδατα γύρω από την Οκινάουα νοτιοδυτικά της κορεατικής χερσονήσου.

Η άσκηση με την ομάδα κρούσης του Reagan, η οποία ξεκίνησε το Σάββατο, περιλαμβάνει σκάφη που έχουν διαπλεύσει τον πορθμό Μπάσι, που χωρίζει τις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν, και έχουν φθάσει στα ύδατα γύρω από το νοτιοδυτικό νησί της Ιαπωνίας, πλησιέστερα στη Βόρεια Κορέα, αναφέρει σε δήλωσή της η Ναυτική Δύναμη Αυτοάμυνας (Πολεμικό Ναυτικό) της Ιαπωνίας.

Ένα ιαπωνικό αντιτορπιλικό, το Simkaze, συνοδεύει το Reagan των 100.000 τόνων, το οποίο έχει τη βάση του στην Ιαπωνία, και τα πλοία συνοδείας του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ