Ιράκ: Αρνούνται οι Κούρδοι να ακυρώσουν το δημοψήφισμα
Η ηγεσία του ιρακινού Κουρδιστάν απέρριψε την Κυριακή την απαίτηση της ιρακινής κυβέρνησης να ακυρώσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία την οποία έθεσε ως όρο προκειμένου να διεξαχθούν συνομιλίες για την επίλυση της διαμάχης.
Κούρδοι ηγέτες που συναντήθηκαν για να συζητήσουν την κρίση στην κουρδική πόλη Ντοκάν επανέλαβαν την προσφορά τους για «ειρηνική επίλυση» της κρίσης με τη Βαγδάτη, έγραψε στο Twitter ο σύμβουλος του προέδρου της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί, Χεμίν Χαουραμί.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Μπαρζανί, ο πρόεδρος του Ιράκ Φουάντ Μασούμ και η Χέρο Ταλαμπανί, χήρα του Τζαλάλ Ταλαμπανί, ενός κούρδου ηγέτη που πέθανε νωρίτερα αυτό τον μήνα.
Οι κούρδοι ηγέτες απέρριψαν τις «στρατιωτικές απειλές» , όπως τις χαρακτήρισαν, των ιρακινών δυνάμεων εναντίον των μαχητών των Κούρδων πεσμεργκά και δεσμεύθηκαν να υπερασπιστούν το έδαφος που τελεί υπό κουρδικό έλεγχο σε περίπτωση επίθεσης.
SPONSORED
Το συλλεκτικό Nuvolari των 1.001 ίππων είναι το νέο supercar της Audi
12:26
Φάμμελος στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε δίπλα στο νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα
12:15
Σενάριο μετακίνησης Μαρινάκη στη θέση Κυρανάκη: Δευτέρα οι αποφάσεις, Πέμπτη οι ανακοινώσεις
12:03
Συλλήψεις σε Έβρο και Ροδόπη για παράνομη διακίνηση μεταναστών
11:54