Ιράκ: Αρνούνται οι Κούρδοι να ακυρώσουν το δημοψήφισμα
Η ηγεσία του ιρακινού Κουρδιστάν απέρριψε την Κυριακή την απαίτηση της ιρακινής κυβέρνησης να ακυρώσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία την οποία έθεσε ως όρο προκειμένου να διεξαχθούν συνομιλίες για την επίλυση της διαμάχης.
Κούρδοι ηγέτες που συναντήθηκαν για να συζητήσουν την κρίση στην κουρδική πόλη Ντοκάν επανέλαβαν την προσφορά τους για «ειρηνική επίλυση» της κρίσης με τη Βαγδάτη, έγραψε στο Twitter ο σύμβουλος του προέδρου της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί, Χεμίν Χαουραμί.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Μπαρζανί, ο πρόεδρος του Ιράκ Φουάντ Μασούμ και η Χέρο Ταλαμπανί, χήρα του Τζαλάλ Ταλαμπανί, ενός κούρδου ηγέτη που πέθανε νωρίτερα αυτό τον μήνα.
Οι κούρδοι ηγέτες απέρριψαν τις «στρατιωτικές απειλές» , όπως τις χαρακτήρισαν, των ιρακινών δυνάμεων εναντίον των μαχητών των Κούρδων πεσμεργκά και δεσμεύθηκαν να υπερασπιστούν το έδαφος που τελεί υπό κουρδικό έλεγχο σε περίπτωση επίθεσης.
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πότε λήγουν οι αιτήσεις - Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια
04:00
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα- Βήμα προς βήμα η διαδικασία εγγραφής
03:00
«Σήμα Διαφορετικότητας»: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα
02:00
Tαξίδια εντός Ευρώπης: Καταργούνται οι σφραγίδες - Τι ισχύει για τα βιομετρικά στοιχεία
01:00