ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ - Άμπε συμφώνησαν για κλιμάκωση της πίεσης στη Βόρεια Κορέα

Τραμπ - Άμπε συμφώνησαν για κλιμάκωση της πίεσης στη Βόρεια Κορέα
REUTERS/Jim Bourg

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τηλεφωνικώς τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε για τη νίκη του στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον Γιασουτόσι Νισιμούρα, αξιωματούχο της ιαπωνικής κυβέρνησης, ο Άμπε κι ο Τραμπ σχεδιάζουν να παίξουν γκολφ μαζί στις 5 Νοεμβρίου, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη του, στην Ιαπωνία.

Ο Νισιμούρα δήλωσε πως οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για την Βόρεια Κορέα και συμφώνησαν για την κλιμάκωση της πίεσης κατά της Πιονγιάνγκ.

Ο ίδιος ο Άμπε ξεκαθάρισε πως θα συζητήσει «λεπτομερειακά» το πρόβλημα με την Βόρεια Κόρεια, μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ιαπωνία, τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την δέσμευση των δύο χωρών να συνεργαστούν για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Η δήλωση του Άμπε έγινε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την μεγάλη νίκη του κυβερνητικού συνασπισμού του, στις εκλογές που έγιναν χθες.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ