Τι είπαν στους αστυνομικούς οι τρεις Ευέλπιδες που δέχθηκαν την επίθεση στο Μοναστηράκι
Σε κάμερες ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία οι Αρχές για την ομάδα των περίπου 30 ατόμων που επιτέθηκαν πισώπλατα και χτύπησαν τους τρεις Ευέλπιδες το βράδυ της Κυριακής στο Μοναστηράκι.
Οι νεαροί περιέγραψαν στους αστυνομικούς πώς έζησαν το περιστατικό:
«... Δεν καταλάβαμε το παραμικρό. Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Δεχτήκαμε επίθεση πισώπλατα και ύπουλα. Την ώρα εκείνη πηγαίναμε προς το μετρό, ήμασταν στην περιοχή και δεν φορούσαμε τις στολές μας. Άρχισαν να μας ξυλοκοπούν με μπουνιές και κλωτσιές ..».
Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι Ευέλπιδες έγιναν στόχος μιας από τις τρεις ομάδες κουκουλοφόρων που έδρασαν την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας αφού πρώτα διαλύθηκε η αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στο Σύνταγμα.
Οι ομάδες αυτές άρχισαν να επιτίθενται σε άτομα που έβλεπαν να έχουν ξυρισμένα κεφάλια ή να έχουν τατουάζ με εθνικά σύμβολα. Συνολικά οκτώ άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με τις συγκεντρώσεις που γίνονταν εκείνη την ώρα στο κέντρο, δέχτηκαν επιθέσεις από τους κουκουλοφόρους.
Απεργία ταξί: Η συγκέντρωση και πορεία των οδηγών αυτήν την ώρα προς το Μέγαρο Μαξίμου (pics)
12:20
Πιερρακάκης για ΕΤΕπ: Καταλύτης στην πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας
12:09
Εξαφάνιση Λόρας: Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνει το ταξίδι στη Φρανκφούρτη (vid)
12:02
Ισπανία: «Προ των πυλών» η απαγόρευση των social media σε ανηλίκους κάτω των 16 ετών
12:02