ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί το φετινό Halloween θα έχει λιγότερες πριγκίπισσες;

Γιατί το φετινό Halloween θα έχει λιγότερες πριγκίπισσες;
REUTERS/Barbara Goldberg

Το φετινό Halloween αναμένεται να έχει λιγότερες πριγκίπισσες. Μήνες μετά την πορεία των γυναικών στην Ουάσιγκτον, σε μια διαδήλωση κατά της εκλογής Τραμπ με χειροποίητα ροζ σκουφάκια, τα λεγόμενα Pussyhats και εν μέσω του μεγάλου κινήματος #ΜeToo, το Halloween είναι μια ακόμη αφορμή, όλες οι γυναίκες και τα κορίτσια του κόσμου να δείξουν την δύναμή τους.

Φέτος, το πιο πολυσυζητημένο κοστούμι είναι αυτό την Wonder Woman καθώς και της Rey, της ηρωίδας του Star Wars, σύμφωνα με δεδομένα που προκύπτουν από τις αναζητήσεις στο Google, ενώ πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν online τρόπους για να φτιάξουν δικά τους ροζ σκουφάκια.

usa trump women

Reuters/Shannon Stapleton

«Λόγω των πολλών σεξουαλικών σκανδάλων όλο και περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τι θέλουν να ντυθούν φέτος», αναφέρει στο πρακτορείο Reuters ο καθηγητής Ψυχολογίας Τοβάχ Κλέιν.

«Τα κοστούμια ωθούν τα παιδιά να σκεφτούν: Μπορώ να είμαι ισχυρός, μπορώ να είμαι ανίκητος, μπορώ να αγωνιστώ για τη δικαιοσύνη. Και τώρα, με την Wonder Woman και άλλους χαρακτήρες, τα κορίτσια αγκαλιάζουν αυτήν την ισχυρή πλευρά τους», σημείωσε.

Capture

Reuters/Stephanie Keith

Η Άμπι, η οποία πηγαίνει στην τετάρτη τάξη, ντυνόταν κάθε χρόνο πριγκίπισσα όμως φέτος, θέλει να γίνει σαν τη Ρέι, σκληρή και μαχητική, λένε οι γονείς της στο πρακτορείο Reuters.

2017 10 24T154253Z 2025415215 RC1128FBE3E0 RTRMADP 3 HALLOWEEN DAY USA WOMEN

Reuters/Barbara Goldberg

Περισσότεροι από 179 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες θα γιορτάσουν το Halloween, ξοδεύοντας 9,1 δισεκατομμύρια δολάρια, με το μεγαλύτερο ποσό να δαπανάται στις γιορτινές στολές.

Ασφαλώς, τα "φεμινιστικά κουστούμια" δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά φέτος, έχουν ιδιαίτερη απήχηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ