ΚΟΣΜΟΣ

Πίτμπουλ κατασπάραξαν 7χρονο αγοράκι στις ΗΠΑ

Πίτμπουλ κατασπάραξαν 7χρονο αγοράκι στις ΗΠΑ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ/Φωτογραφία Αρχείου

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι του Λόουελ, πόλη της Μασαχουσέτης των Ηνωμένων Πολιτειών, από τον τραγικό θάνατο 7χρονου αγοριού που δέχτηκε το Σάββατο το βράδυ άγρια επίθεση από δύο σκυλιά, ράτσας πίτμπουλ, στην προσπάθειά του να πιάσει την μπάλα του που είχε πέσει σε περιφραγμένο κήπο γειτονικού με το δικό του σπιτιού.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η προκαταρκτική έρευνα έδειξε πως το αγοράκι, του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, δέχτηκε την επίθεση αφού εισήλθε στην περιφραγμένη περιοχή που βρίσκονταν τα πιτμπουλ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα της Βοστώνης, Boston Globe, η αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα) για την ύπαρξη τραυματισμένου παιδιού το οποίο και μόλις έφτασαν ήταν ήδη νεκρό, όπως αναφέρουν.

«Άκουσα σπαραχτικές φωνές και έτρεξα στο τετράγωνο πιο κάτω από το σπίτι μου για να δω τι συμβαίνει» ανέφερε ο David Swiniarski που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, μαζί με άλλα 15 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στον περιφραγμένο κήπο. Ο ίδιος αναφέρει πως είδε τα πίτμπουλ να σέρνουν το αγόρι, το ένα από τον λαιμό και το άλλο από τα πόδια.

«Είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του όταν φτάσαμε εκεί» , ανέφερε ο ίδιος στην εφημερίδα σε μία προσπαθειά του να εξηγήσει γιατί κανείς δεν έτρεξε να βοηθήσει το παιδί.

Ο Roger Rodriguez, στον οποίο ανήκαν τα σκυλιά, και η κοπέλα του Jean Remon, ανέφεραν πως είδαν το παιδί με μία παρέα να παίζουν έξω από το σπίτι τους νωρίτερα του Σαββάτου και αργότερα είδαν το άψυχο κορμί του καλυμμένο με ένα λευκό σεντόνι στον δρόμο. Η κοπέλα του ιδιοκτήτη των σκυλιών είχε πολλές φορές προειδοποιήσει τα παιδιά να μείνουν μακριά από τα σκυλιά, ανέφερε η ίδια.

Μάλιστα δήλωσε πως «Τους είπα ένα μήνα πριν να μην πηδήξουν τον φράχτη».

Το ένα από τα δύο πίτμπουλ μετά την επίθεση κατάφερε να διαφύγει, ωστόσο βρέθηκε και του έγινε ευθανασία, ενώ το άλλο φυλάσσεται σε κέντρο προστασίας ζώων της περιοχής.

Οι Αρχές διενεργούν ακόμα έρευνες για τα αίτια του περιστατικού και μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών, η αστυνομία του Λόουελ ζήτησε και τη συνδρομή της αστυνομίας της Μασαχουσέτης για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η Giovanni Miranda, κάτοικος της περιοχής, δήλωσε στην εφημερίδα πως το αγόρι φαινόταν να αγαπά τα ζώα και πως «πάντοτε ήθελε να αποκτήσει ένα σκύλο ως κατοικίδιο» ενώ συνέχισε λέγοντας πως συχνά γυρνούσε τη γειτονιά με το ποδήλατο του και ήταν ένα φιλικό παιδάκι.

Η αγριότητα της επίθεσης διακρίνεται καθαρά από τη φωνή της αστυνομικού που καλεί στον ασύρματο συναδέλφους της να τρέξουν στην περιοχή, σύμφωνα καταγραφή της συνομιλίας στο Broadcastify.com που αναφέρει ως πηγή η Boston Globe.

«Δεχόμαστε αναφορές από την αστυνομία του Λόουελ πως το παιδί δέχεται επιθέσεις από πολλούς σκύλους» ενώ συνεχίζει «δεν το αφήνουν καθόλου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ