ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: 470.000 πολίτες εισήλθαν στην Κολομβία λόγω της κρίσης

Βενεζουέλα: 470.000 πολίτες εισήλθαν στην Κολομβία λόγω της κρίσης
Mario Tama/Getty Images

«Η Κολομβία φέρει το βάρος της πολιτικής και οικονομικής κρίσης που μαίνεται στη Βενεζουέλα, φιλοξενώντας περίπου 470.000 Βενεζουελάνους που διέσχισαν τα σύνορα των δύο χωρών», δήλωσε ο Κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος, κατηγορώντας την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ότι «καταστρέφει τη δημοκρατία».

Πριν από τρεις μήνες, σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών μετανάστευσης της Κολομβίας, ο αριθμός των πολιτών της Βενεζουέλας που είχαν εισέλθει στη χώρα ανερχόταν σε 340.000.

Σήμερα, «εκτιμάται ότι περίπου 470.000 Βενεζουελάνοι έχουν εισέλθει στη χώρα μας, 202.000 νομότυπα και 267.000 παράτυπα», τόνισε ο Σάντος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μπογοτά.

Οι αρχές δεν προσδιόρισαν πότε ξεκίνησε η αύξηση της ροής μεταναστών από την Βενεζουέλα στην Κολομβία, που μοιράζονται σύνορα μήκους 2.200 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Σάντος, η Κολομβία είναι η χώρα που «πλήττεται περισσότερο» από τις παρενέργειες της οικονομικής και πολιτικής κρίσης της Βενεζουέλας, και κάλεσε για λήψη «πρωτοβουλιών που θα επιτρέψουν μια μετάβαση στην δημοκρατία» στην χώρα αυτή.

«Έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες για να εκτονώσουμε αυτή την κρίση ώστε να επιτύχουμε μια είδους δημοκρατική και ειρηνική λύση», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ