ΚΟΣΜΟΣ

Πόσα δολάρια ξόδεψε ο Τραμπ για την ανακαίνιση του Λευκού Οίκου; (vid)

Πόσα δολάρια ξόδεψε ο Τραμπ για την ανακαίνιση του Λευκού Οίκου; (vid)
REUTERS/Zach Gibson

Λίγο… ακριβά φαίνεται ότι στοίχισε η ανακαίνιση που αποφάσισε να κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ για τα καινούργια έπιπλα, τις επισκευές και τη διακόσμηση, ο Αμερικανός Πρόεδρος ξόδεψε μέχρι στιγμής 1,75 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του NBC News τα περισσότερα χρήματα δαπανήθηκαν για την αγορά των καινούργιων επίπλων για το γραφείο διευθυντή, για το οποίο ξοδεύτηκαν 240 χιλιάδες δολάρια για την αγορά ξύλινων επίπλων γραφείου. Σημαντικά χρηματικά ποσά δαπανήθηκαν επίσης για την αγορά των χαλιών, για τις βάσεις των επίπλων, αλλά και για τις ταπετσαρίες.

Πιθανολογείται ότι ένα μεγάλο μέρος των δαπανών συνδέθηκε με τον λογαριασμό για επισκευές «έκτακτης ανάγκης» και έγιναν όταν ο κ. Τραμπ έλειπε για δύο εβδομάδες σε διακοπές τον περασμένο Αύγουστο.

Οι επισκευές αυτές είχαν αναβληθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα και το μοναδικό μεγάλο έξοδο που προέκυψε με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου των ΗΠΑ ήταν η υπογραφή σύμβασης ύψους 300 χιλιάδων δολαρίων για την επισκευή των τοίχων των γραφείων.

Οι δαπάνες της κυβέρνησης Τραμπ δεν ξεπερνούν πολύ αυτά που είχαν ξοδευτεί από την κυβέρνηση Ομπάμα για την αναδιαμόρφωση του Λευκού Οίκου. Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε δαπανήσει 1,5 εκατ. δολάρια για παρόμοιες εργασίες. Ωστόσο δεν έγινε γνωστό εάν ο Τραμπ ακολούθησε το παράδειγμα Ομπάμα, ο οποίος είχε καλύψει μέρος των εξόδων με δικά του χρήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ