ΚΟΣΜΟΣ

Εκκενώθηκε εμπορικό κέντρο στη Γαλλία λόγω ύποπτων σακιδίων

Εκκενώθηκε εμπορικό κέντρο στη Γαλλία λόγω ύποπτων σακιδίων
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Christian Hartmann

Tο μεγάλο εμπορικό κέντρο Forum des Halles, στο κέντρο του Παρισιού, εκκενώθηκε για λίγο σήμερα μετά τον εντοπισμό δύο ύποπτων σακιδίων, δήλωσε αστυνομική πηγή.

Πάνω από 600 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από το εμπορικό κέντρο, με εντολή της αστυνομίας, λίγο πριν από τις 13:00 τοπική ώρα όταν «οι σκύλοι της ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας του Forum σταμάτησαν μπροστά σε δύο σακίδια», σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Το επιστημονικό εργαστήριο της αστυνομικής διεύθυνσης μετέβη επί τόπου και «ο κίνδυνος έχει αποκλειστεί» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η εκκένωση ενός κτιρίου αποτελεί μέτρο που λαμβάνεται «πολύ σπάνια» όταν εντοπίζονται εγκαταλειμμένα αντικείμενα σε εμπορικά κέντρα, σταθμούς ή αεροδρόμια, με τις αρχές να προτιμούν γενικά να δημιουργούν μια περίμετρο ασφαλείας, δήλωσε η πηγή αυτή. Αυτή τη φορά αναπτύχθηκε ένας μηχανισμός γιατί τα σκυλιά που ανιχνεύουν εκρηκτικά σήμαναν την ύπαρξη μηχανισμού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη αστυνομική διεύθυνση το περιστατικό «ελήφθη πάρα πολύ σοβαρά» υπόψη πρόσθεσε. Το επιστημονικό εργαστήριο μετέβη αμέσως επί τόπου και αποδείχθηκε πως δεν υπήρχε κίνδυνος από τα αντικείμενα.

«Ήμασταν στο επίπεδο μείον τρία (του εμπορικού κέντρου) όταν ακούσαμε από τα μεγάφωνα ένα μήνυμα που μας έλεγε να φύγουμε από το Forum λόγω ενός ύποπτου δέματος. Υπήρχε κόσμος αλλά όλα εκτυλίχθηκαν καλά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 23χρονη Σάρα η οποία είχε έρθει για ψώνια.

Από το 2015, η Γαλλία ήταν στόχος τζιχαντιστικών επιθέσεων που κόστισαν τη ζωή σε 241 ανθρώπους. Σύμφωνα με τις αρχές, η τρομοκρατική απειλή παραμένει σε αυξημένο επίπεδο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ