ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Γκολφ για τον πρόεδρο Τραμπ, μαργαριτάρια για την Πρώτη Κυρία (pics)

Ιαπωνία: Γκολφ για τον πρόεδρο Τραμπ, μαργαριτάρια για την Πρώτη Κυρία (pics)
REUTERS/Katsumi Kasahara/Pool

Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ έπαιζε γκολφ, η σύζυγός του και Πρώτη Κυρία, Μελάνια ανακάλυπτε την κρυφή ομορφιά της γιαπωνέζικης τέχνη των καλλιεργημένων μαργαριταριών στην κοσμοπολίτικη συνοικία Γκίνζα του Τόκιο. 

Την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ υποδέχτηκε η 'Ακι 'Αμπε, η σύζυγος του πρωθυπουργού Σίνζο 'Αμπε, στο εμβληματικό κατάστημα της εταιρίας παραγωγής μαργαριταριών Mikomoto, στο πλαίσιο των πολιτιστικών επισκέψεων της Μελάνια Τραμπ στην Ιαπωνία. Οι δύο γυναίκες φίλησαν η μια την άλλη στο μάγουλο, αντί ν' ανταλλάξουν χειραψία ή να υποκλιθούν ελαφρά, σύμφωνα με τον γιαπωνέζικο χαιρετισμό. Στη συνέχεια ανέβηκαν έως έναν "μυστικό όροφο" του κτιρίου, όπου πρόσβαση έχουν μόνο εξέχοντες επισκέπτες, για να συζητήσουν πίνοντας τσάι. Δεν έγινε τίποτε γνωστό για το περιεχόμενο της συνομιλίας τους.

2017 11 05T054749Z 1775597383 RC17A7828300 RTRMADP 3 TRUMP ASIA JAPAN

REUTERS/Katsumi Kasahara/Pool

Στο κατάστημα αυτό είχε προγραμματιστεί μια συνάντηση με "ama", όπως ονομάζονται οι παραδοσιακές δύτριες που αναζητούν μαργαριτάρια και κοχύλια κρατώντας την αναπνοή τους και βουτώντας σε βαθιά νερά. Ama σημαίνει "γυναίκα της θάλασσας".

Η Ιαπωνία είναι γνωστή για την ποιότητα των μαργαριταριών της. "Υπέροχη επίσκεψη με την 'Ακι 'Αμπε σήμερα! Μου άρεσε πολύ η συζήτηση πίνοντας τσάι και η παρουσίαση της ιστορίας των μαργαριταριών", έγραψε η Μελάνια στο Twitter.

"Με ρώτησαν για το βάθος των νερών που βουτάμε και πόση ώρα μπορώ να μείνω χωρίς αναπνοή", δήλωσε στους δημοσιογράφους μια από τις δύτριες, η 57χρονη Μιάκι Οκουμούρα. "Απάντησα ότι το βάθος είναι πέντε με έξι μέτρα και ότι μπορώ να κρατήσω την αναπνοή μου για περίπου 40 με 50 δευτερόλεπτα", είπε προσθέτοντας ότι η Μελάνια Τραμπ είχε εντυπωσιαστεί. "Φαίνεται να είναι πολύ καλός άνθρωπος και είναι επίσης πολύ όμορφη, τα χέρια της ήταν ζεστά όταν με χαιρέτισε δια χειραψίας".

2017 11 05T054750Z 1164187581 RC179BDC6D30 RTRMADP 3 TRUMP ASIA JAPAN

REUTERS/Katsumi Kasahara/Pool

Άλλη δύτρια, η 22χρονη Σάκι Σατονάκα, δήλωσε ότι η Μελάνια Τραμπ τη συνεχάρη που άρχισε το επάγγελμα της ama πριν από ένα μήνα. "Θα κρατήσω σε όλη μου τη ζωή τις υπέροχες αναμνήσεις της σημερινής συνάντησης", δήλωσε.

Η Μελάνια Τραμπ και η 'Ακι 'Αμπε φωτογραφήθηκαν μαζί με δύο δύτριες αλλά δεν έκαναν δηλώσεις στον Τύπο. Παρακολούθησαν επίσης μια ταινία για τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια.

Κατά το παρελθόν, Η εταιρεία Mikimoto ιδρύθηκε το 1899 αφότου ο Κοκίτσι Μικιμότο, γνωστός ως ο βασιλιάς των μαργαριταριών, κατέφερε να καλλιεργήσει μαργαριτάρια για πρώτη φορά παγκοσμίως το 1893, στο δυτικό νομό Μίε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ