ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Τέξας: Αυτοί είναι οι ήρωες που σταμάτησαν τον δράστη (pics)

Επίθεση Τέξας: Αυτοί είναι οι ήρωες που σταμάτησαν τον δράστη (pics)

Ο 55χρονος Στίβεν Γουίλφορντ και ο Τζόνι Λάγκεντορφ είναι τα πρόσωπα της ημέρας στο Τέξας. Είναι οι άνθρωποι που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τον 26χρονο Ντέβιν Πάτρικ Κέλι, τον δράστη της επίθεσης σε εκκλησία του Σάδερλαντ Σπρινγκς που άφησε πίσω του 26 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στα μέσα ενημέρωσης ο Γουίλφορντ μόλις ειδοποιήθηκε από την κόρη του για την επίθεση, άρπαξε την καραμπίνα του και μόλις εντόπισε τον δράστη ξεκίνησε να πυροβολεί προς το μέρος του.

Ο άντρας δεν έχει στρατιωτική εκπαίδευση όμως το πολύ καλό του σημάδι του έδωσε την αυτοπεποίθηση να αναμετρηθεί με τον μακελάρη. Λέγεται πως κατάφερε να τον πυροβολήσει στα σημεία που το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε ο 26χρονος άφηνε εκτεθειμένα.

Βοηθός του στην προσπάθεια αντιμετώπισης της απειλής ήταν ακόμη ένα κάτοικος της περιοχής, ο Τζόνι Λάγκεντορφ, με τον οποίο ο 55χρονος συναντήθηκε τυχαία και οι δύο τους βάλθηκαν να κυνηγήσουν και πιάσουν τον δράστη.

«Οι δύο τους ανέβηκαν στο αγροτικό και κυνήγησαν τον άρρωστο μέχρι να τον φτάσουν οι αστυνομικοί», ανέφερε φίλη του Λάγκεντορφ μέσω facebook.

Σε μία στενή στροφή ο Ντέβιν Κέλι έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και άφησε την τελευταία του πνοή. Παραμένει ακόμη άγνωστο αν ο δράστης έχασε τη ζωή του από τραύμα που του κατάφερε ο 55χρονος Στίβεν Γουίλφορντ ή αν αυτοκτόνησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ