ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ξεδιπλώνει το ποδοσφαιρικό ταλέντο του μπροστά στον Μαραντόνα

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ξεδιπλώνει το ποδοσφαιρικό ταλέντο του μπροστά στον Μαραντόνα
Miraflores Palace/Handout via REUTERS

Το ποδοσφαιρικό του ταλέντο σκοπεύει να… ξεδιπλώσει μπροστά στα μάτια του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ο πρόεδρος της Βενεουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Η παλιά δόξα του αργεντίνικου ποδοσφαίρου βρίσκεται στο Καράκας από τη Δευτέρα, και πρόκειται να παίξει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με τον πρόεδρο της χώρας, όπως αποκάλυψε ο τελευταίος.

«Θα παίξω υπό τη διεύθυνση του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, πίσω, στην άμυνα. Είμαι καλός στην άμυνα και στην εκτέλεση των πέναλτι», δήλωσε ο Μαδούρο χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, κατά τη διάρκεια μιας επίσημης τελετής, στην οποία ήταν παρών και ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Νωρίτερα, ο Μαραντόνα υπέγραψε συμβόλαιο στο Καράκας με το τηλεοπτικό δίκτυο Telesur για την παραγωγή μιας εκπομπής κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Ρωσία. Η τηλεοπτική εκπομπή θα ονομαστεί «Από το χέρι του 10» σε μια αναφορά στο γκολ που έβαλε χρησιμοποιώντας το χέρι του χωρίς να γίνει αντιληπτό κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1986 στο Μεξικό, το οποίο κέρδισε η Αργεντινή. Η φανέλα του Μαραντόνα είχε τον αριθμό 10.

Ο Μαραντόνα είχε ήδη συνεργαστεί με το Telesur κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία το 2014.

Ενώ η Βενεζουέλα διανύει από τον Απρίλιο σοβαρή πολιτική κρίση και βρίσκεται απομονωμένη στη διεθνή σκηνή, ο Μαραντόνα έστειλε στις αρχές Αυγούστου μήνυμα υποστήριξης στον Μαδούρο δηλώνοντας πρόθυμος να είναι "στρατιώτης" της μπολιβαριανής επανάστασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ