Καταλονία: Ελεύθερη με εγγύηση η πρόεδρος του Κοινοβουλίου
Εντολή να αφεθεί ελεύθερη η πρόεδρος του καταλανικού Κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαντέλ, καταβάλλοντας εγγύηση 150.000 ευρώ, έδωσε ένας δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας.
Είχε προηγηθεί αίτημα του εισαγγελέα για φυλάκιση της Φορκαντέλ, καθώς και τριών ακόμη βουλευτών, εν αναμονή της έρευνας για «στάση» που διεξάγουν οι ισπανικές αρχές, όπως ανέφερε μια δικαστική πηγή και η εφημερίδα El Pais.
Η πρόεδρος του κοινοβουλίου της Καταλονίας θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να πληρώσει την εγγύηση, ανέφερε η πηγή.
Η Φορκαντέλ και άλλοι πέντε βουλευτές του τοπικού κοινοβουλίουκατέθεσαν ενώπιον του Δικαστηρίου για τις κατηγορίες της εξέγερσης, της στάσης και της υπεξαίρεσης κρατικών κονδυλίων.
Οι τέσσερις βουλευτές θα αποφυλακιστούν με εγγύηση 25.000 ευρώ, ενώ ο πέμπτος θα τεθεί ελεύθερος υπό όρους, χωρίς εγγύηση, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Άλλαξε η μέρα και ώρα της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Ρεν για το Europa League
17:57
Αστυνομικές πηγές διαψεύδουν ότι βρέθηκαν εμφανίσεις άλλων ομάδων στο σπίτι της Βάσως Τσαρούχα
17:46
Εκλογές στο Ισραήλ: Τον τάφο του γιου του επισκέφθηκε ο Άιζενκοτ πριν ψηφίσει
17:38
Ηλιόπουλος για Pizza Fan: «Γνώριζα την ύπαρξη λογισμικού, αλλά όχι τι έκανε» είπε στην απολογία του
17:30