Ζιμπάμπουε: Ο στρατός αρνείται πως πρόκειται για πραξικόπημα
Ο στρατός της Ζιμπάμπουε δήλωσε στους περιφερειακούς ηγέτες ότι η κίνησή του να καταλάβει την εξουσία από τον πρόεδρο Ρόμπερτ Μουγκάμπε δεν αποτελεί πραξικόπημα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Αφρικανικής Ένωσης, Μούσα Φακί Μαχαμάτ.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Φακί, που βρίσκεται σε επίσκεψη στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε πως δεν έχει συνομιλήσει με τον Μουγκάμπε, αλλά πρόσθεσε: «Ο στρατός μας διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν είναι ένα πραξικόπημα. Η Αφρικανική Ένωση τάσσεται ενάντια σε οποιαδήποτε αντισυνταγματική αλλαγή κυβέρνησης».
Ο στρατός της Ζιμπάμπουε κατέλαβε την εξουσία τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με σκοπό να εξαλείψει τους «εγκληματίες» στο περιβάλλον του προέδρου Μουγκάμπε, αλλά έδωσε διαβεβαιώσεις στην κρατική τηλεόραση ότι ο 93χρονος ηγέτης και η οικογένειά του είναι «σώοι και αβλαβείς».
Τροχαίο στο Δερβένι Θεσσαλονίκης: Σε σοβαρή κατάσταση οδηγός μηχανής
19:09
Τραμπ για τον δράστη της ένοπλης επίθεσης: Είχε γράψει ένα «πολύ αντιχριστιανικό» μανιφέστο
18:57
Ισραήλ: Koινή εκλογική κάθοδο αποφάσισαν o Ναφτάλι Μπένετ και ο Γιαΐρ Λαπίντ
18:45
Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα - Μπορούμε να τα πούμε από το τηλέφωνο»
18:34