ΚΟΣΜΟΣ

Δεν γλίτωσε ούτε ο Πούτιν από τους φαρσέρ που απειλούν για βομβιστικές επιθέσεις

Δεν γλίτωσε ούτε ο Πούτιν από τους φαρσέρ που απειλούν για βομβιστικές επιθέσεις
REUTERS

Οι ρωσικές αρχές ασφαλείας στην Αγία Πετρούπολη υποχρεώθηκαν, χθες Παρασκευή, να ερευνήσουν δεκάδες απειλές που έκαναν λόγο για βομβιστική επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι φαρσέρ τηλεφωνούσαν σχεδόν όλη την ημέρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ πρόσθεσε πως οι αρχές δέχτηκαν περίπου 60 τηλεφωνήματα μόνο το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τους «ανώνυμους πληροφοριοδότες» πάνω από 50 βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε διαφορετικά σημεία της διαδρομής του Ρώσου προέδρου κάθως και στα μέρη που επρόκειτο να επισκεφθεί.

Ο ίδιος ο Πούτιν ενημερώθηκε για τα τηλεφωνήματα, με τις αρχές ασφαλείας να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του προέδρου.

«Φυσικά και ενημερώθηκε ο πρόεδρος», δήλωσε ο Πεσκόφ, ενώ ξεκαθάρισε πως ο πρόεδρος δεν έδωσε πρόσθετες οδηγίες. «Οι αρχές ασφαλείας έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν», είπε ο Πεσκόφ και πρόσθεσε πως οι πληροφορίες αποδείχτηκαν λανθασμένες

Σχετικά με τις έρευνες που αφορούν τους φαρσέρ, ο Πεσκόφ είπε πως «αργά ή γρήγορα θα εξακριβωθεί ποιοι διατυπώνουν βομβιστικές απειλές. Πρόκειται για εγκληματική δραστηριότητα και θα βρεθούν σύντομα».

Ένα κύμα ανώνυμων τηλεφωνημάτων έχει προκαλέσει μαζικές εκκενώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου του υπουργείου Εσωτερικών στη Μόσχα, Όλεγκ Μπαράνοφ, τα περισσότερα τηλεφωνήματα προέρχονταν από την Τουρκία, την Ιαπωνία, την Ουκρανία και τις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ